Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Nejpoužívanější slitiny zlata. Jak vzniká růžové, žluté a bílé zlato?

 

Žluté zlato Růžové zlato Bílé zlato
     
     

 

Co to vlastně slitina je? Slitina je směs kovu s dalšími kovy nebo prvky či sloučeninami, která vzniká tavením a jejich smícháním. Nejznámějšími slitinami zlata jsou růžové, žluté a bílé zlato. A jak je to s ryzostí? Všechny barvy zlata ve stejné ryzosti mají stejný obsah ryzího zlata, takže se nemusíte bát, že se třeba při nákupu šperku z bílého zlata nějak ochudíte oproti zlatu žlutému.

 

Žluté zlato 

je slitina zlata, stříbra a menšího množství mědi. U 14karátového žlutého zlata je poměr mezi zastoupenými kovy přibližně 6:3:1. Právě na poměru záleží, jaký odstín získáme. Větší podíl stříbra zajistí jemnější, až vanilkovou barvu, větším zastoupením mědi vznikne kov se zářivě tmavě žlutou barvou.

 

sperky

 

Růžové zlato

které se pyšní červeným odstínem díky přidání více mědi, připomíná někdy světlejší, jindy tmavší narůžovělý západ slunce. Čím více mědi ve slitině, tím tvrdší pak výsledný kov je. Šperky z červeného zlata jsou vhodné pro romantické a něžné osoby, které s jemně načervenalou barvou zlata budou souznít.

 

 

Bílé zlato

které zažívá svůj boom již několik let, je tolik oblíbené právě v případě snubních a zásnubních prstenů. Pro svou čistě bílou barvu je bílé zlato považováno za kov, ze kterého je možné vyrobit univerzální šperky vhodné jak na běžné, každodenní nošení, tak i na slavnostnější příležitosti. Bílé zlato je slitinou zlata s kovy jako stříbro, zinek a nikl či paládium.

 

   

Z dílny Rýdl

 

 
                        
  Náušnice L079 Zásnubní prsten - LOVE 024 Náušnice L074
       

 

Pokud si některý z prstenů či šperků, ať už z růžového, žlutého nebo bílého zlata chcete vyzkoušet osobně, navštivte některou z našich prodejen. Zkušený personál vám rád zodpoví jakékoli otázky.

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

         

VYBRAT ŠPERK

Přečtěte si také: