Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

5 tipů, jak vybrat šperk pro ženy

Co žena, to jedinečnost. Některé nedají dopustit na zlato, jiné zase mají slabost pro drahé kameny nebo klenoty s hlubokou symbolikou. Lámete si hlavu nad tím, jakým šperkem obdarovat svou přítelkyni, dceru nebo maminku? Máme pro vás tipy, které vás provedou labyrintem výběru perfektního šperku.

Unsplash.com

Narozeniny, Vánoce, promoce nebo povýšení. Šperk je dokonalý dárek pro každou příležitost. Výběr takového, který obdarovanou potěší a bude jí slušet, může být ale trochu oříšek. A pro muže dvojnásob. Pokud nevíte, po jakém konkrétním třpytivém klenotu žena touží, nechte se provést výběrem pomocí našeho článku.

 

1. Odhalte, jaké šperky nosí

Lekce číslo jedna: Pozorně si ženu, které chcete dárek koupit, prohlédněte. Ať už při osobním setkáním nebo třeba na fotografiích na sociálních sítích. Zaměřte se na to, jaké šperky nosí. Každá žena má ve své sbírce kousky, které střídá ostošest, a ty, které prakticky nikdy nesundá – nejčastěji to bývají prsteny nebo náhrdelníky. Takové klenoty se nesnažte nahrazovat a raději zvolte šperky ze skupiny těch, které střídá. Zdobí se ráda různými náramky, zvýrazňuje dekolt náhrdelníky nebo je naopak sběratelkou náušnic? Jestli stále tápete, vezměte si do klenotnictví její fotku. Zkušený klenotník na první pohled pozná, jaký kousek bude obdarované slušet.

Šperky z kombinovaného zlata jsou trendy a vždycky ladí se zbytkem šperkovnice obdarované

 

2. Vyberte kov

Co se týče výběru materiálu, vyberte ten, který na ženě vídáte nejčastěji. Některé nosí pouze žluté zlato, jiné zase stříbro. Pokud chcete překvapit, vsaďte na růžové zlato nebo šperky z kombinovaného zlata, které jsou sázkou na jistotu.  

 

3. Zjistěte správnou velikost

Úvodní kroky máte za sebou a teď přichází na řadu ten nejtěžší. Chcete-li mít šperk jako překvapení, budete se muset pokradmu dostat k její šperkovnici. Prsteny změřte ideálně pomocí měřicích kroužků, náramky pak krejčovským metrem. V případě nouze můžete šperky jen vyfotit a ukázat klenotníkovi. Je-li však pro vás tento úkol zhola nemožný, pak raději vybírejte mezi náušnicemi nebo dámskými náhrdelníky, kde si s velikostí nemusíte lámat hlavu.

 

 

4. Zamyslete se nad jejím stylem

Nadčasové perly, třpytivé drahokamy nebo decentní minimalismus? Pokud znáte její vkus, pak je pro vás tento krok hračka. Jestliže si nejste jistí, vybírejte raději z drobnějších a jednodušších šperků. Potěší každou obdarovanou a vždycky perfektně ladí se zbytkem šatníku.

 

5. Přidejte něco navíc

Šperk máte vybraný, ale rádi byste k němu přidali ještě nějakou symboliku navíc? Gravírování bude to pravé. Na prsteny můžete nechat vyrýt iniciály, důležité datum nebo i životní motto. Chcete-li šperku dodat špetku symboliky, vybírejte druh kamene třeba podle znamení zvěrokruhu.

Náhrdelník s možností gravírování při příležitosti narození miminka

 

Nadčasové šperky, které sluší každé ženě

  • Řetízek s drahokamem

Jednoduchý řetízek s přívěskem v podobě barevného drahokamu udělá radost každé ženě. Oblíbené jsou barevné drahokamy, jako je akvamarín, tanzanit, modrý safír nebo smaragd.

  • Šperky z perel

Perly jsou chloubou každé dámské šperkovnice. Jsou decentní a přesto oslnivé. Krémové perly sluší snědším tónům pleti, růžové a bílé zase ženám s porcelánovou pokožkou. Zajímavou alternativou jsou šperky s černou perlou.

  • Peckové náušnice

S peckovými náušnicemi nikdy nešlápnete vedle. Mohou být minimalistické i okázalé. Decentní i nepřehlédnutelné. Vybírejte podle povahových rysů jejich budoucí nositelky, inspirujte se jejím šatníkem nebo třeba barvou očí.

Peckové náušnice potěší každou ženu

 

VYBRAT ŠPERK