Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

7 rad do manželství, které si vzít k srdci ještě dnes

 

 

1. Buďte svoji, a přesto mějte i svůj život

Ačkoliv se svým partnerem tvoříte dokonalý celek a svou existenci si jeden bez druhého nedokážete představit, myslete stále i na sebe. Cesta ke spokojenosti vede přes vzájemné doplňování, ale ne přes kompletaci. Hýčkejte si i v průběhu manželství každý své koníčky i přátele a vzájemně se podporujte.

 

2. Tolerujte se a dělejte kompromisy

Zní to možná ohraně, ale spokojené manželství staví hlavně na kompromisech a toleranci. Manželství na rozdíl od svatebního dne nebývá dokonalé a občas se nad ním vznáší mračna v podobě hádek a výměny názorů. Pokud byste se na všem shodli, byla by to nuda. Hádky završené kompromisem a vzájemnou tolerancí váš vztah naopak posílí.

 

3. Komunikujte

Co dalšího by vám poradily páry, které právě oslavily diamantovou svatbu? Říkat věci přímo, tedy tak jak jsou. Neočekávat, že ten druhý vám bude číst myšlenky. Sdílet společně radosti, starosti i své pocity.

 

 

4. Dopřávejte si pravidelná rande

Po několika letech se docela často stává, že manželství sklouzne ke stereotypu. Najednou už neděláte tolik zábavných aktivit jako na začátku vztahu, pak vám do života vstoupí to nejkrásnější – děti, jenže spolu s nimi také čím dál méně času pro opečovávání vašeho vztahu.

 

Zkuste si i přes tíhu každodenních povinností najít alespoň jednou v měsíci čas na opravdové rande. Takové, kdy se oba vystrojíte, dáte si skvělou večeři a podnikáte věci jako dříve. Ve vymýšlení programu se můžete střídat a těšit se, čím vás protějšek překvapí.

 

5. Oceňujte se malými gesty

Je nádherné, když i po 30 letech manželství muž řekne své ženě, že jí to sluší nebo, když žena překvapí jen tak svého muže vstupenkami na koncert jeho oblíbené kapely.

 

 

6. Myslete na to, proč jste si svého partnera vybrali

V prvních měsících či letech společného života se vám partner zdá většinou absolutně dokonalý. Časem přirozeně sundáte růžové brýle a zjistíte, že na něm najdete pár chyb. A to je v pořádku. Možná vám nenosí pugety růží, ale zase umí báječně vařit. Možná vás rozčilují poházené ponožky na podlaze a neuklizená skříň, ale za to máte přidělané nové poličky a čerstvě vymalováno. Zaměřte se na pozitiva a přijměte ty vlastnosti, které nemůžete změnit.

 

7. Chtějte se jeden druhému líbit

Po 20 letech manželství už neřešíte, jestli vás protějšek uvidí s mastnými vlasy nebo v jakém pyžamu jdete spát, to je jasné. Věřte, že vztahu maximálně prospěje, když se jeden druhému budete chtít líbit a připomenete si, s jakou pečlivostí jste se připravovali na svá první rande.

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY