Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

7 typů svatebních dekorací, které sluší boho i rustikálním svatbám

 

 

Svatby s nádechem boho se v poslední době těší velké oblibě. Jsou decentní, příjemné a velmi uvolněné. Prim v nich hrají přírodní materiály doplněné o světlé barvy, jako je bílá, pudrově růžová, mátová, meruňková či světle zelená. Boho i rustikálním svatbám vládnou květiny, spousta květin. Zpravidla na nich nespatříte nevěstu v honosné róbě, ale půvabnou lesní vílu v rozevlátých šatech a zvlněných vlasech.

 

Jakým způsobem budete boho či rustikální svatbu ladit, závisí i na místě, kde se odehrává. Ideální je zahrada, stodola, ranč, statek nebo třeba zřícenina hradu. Kouzelnou svatbu uspořádáte také na vinici. Většinu dekorací zvládnete vyrobit svépomocí, případně můžete zužitkovat dary přírody i poklady, které najdete na půdě. Boho svatby mají blízko k přírodě, a právě tam byste se měli obracet i během aranžování a zdobení.

 

1. Rustikální slavobrána

Ozdobou obřadu je kromě nevěsty také slavobrána. K tomu, abyste si vyrobili rustikální slavobránu, budete potřebovat dřevěné trámy, pěknou látku (postačí ale i záclona) a květiny. Nádherně vypadají i slavobrány z březového dřeva. Pokud vám klasický tvar slavobrány připadá moc přízemní, vytvořte si slavobránu ve tvaru týpí.

 

 

2. Slaměné balíky

Na rustikální svatbě rozhodně nesmí chybět sláma. Balíky slámy vám skvěle poslouží jako přírodní posezení a ve větším množství pak jako stylové zátiší, které můžete dozdobit květinami, vázami či dřevěnými dekoracemi.

 

3. Dekorace z pytloviny a juty

Přemýšlíte, jak vyšperkovat svatební tabuli? Zapomeňte na organzu a vsaďte na pytlovinu a jutu. Jedná se o univerzální materiály, z kterých vyrobíte všelicos – mašle na židle, výzdobu doprostřed svatební tabule, běhoun i dekorační obaly na příbory. Jutovou krajkou zase zkuste obalit zavařovací sklenice a rázem máte stylové lucerny nebo vázy.

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

 

Snubní prsteny - model č. 415 Snubní prsteny - model č. 375 Snubní prsteny - model č. 430

 

4. Barikované sudy jako bistro stolky

Zaměřte se zejména na dekorace, které jsou líbivé na pohled a zároveň praktické. Patří mezi ně například barikované sudy, které s přehledem zastanou roli bistro stolků či odkládacích ploch. Sudy rozmístěte po areálu a nechte hosty, aby si u nich dali sklenku vína či zobali pohoštění. Na sudu můžete připravit mimo jiné i místo pro knihu novomanželů. Barikované sudy nejsou zrovna nejlevnější záležitostí, proto se vyplatí si je spíše pronajmout.

 

5. Rustikální koutky

Sudy mají všestranné využití a dají se využít také pro rustikální koutky. Čím dál více nevěst věnuje část svatebního rozpočtu na sladký koutek, tzv. candy bar, kde si hosté mohou dopřát zákusky a laskominy, které dohromady tvoří lákavé zákoutí.

 

Pánové zase ocení pánský koutek, v němž si vychutnají kubánský doutník a sklenku kvalitní whiskey. Různé variace rustikálních koutků slouží primárně jako místo odpočinku pro hosty, ale když je esteticky vyladíte, rázem se přehoupnou v plnohodnotnou dekoraci.

 

6. Žárovky jako vázy

Máte doma pár vypálených žárovek? Nevyhazujte je, ale naaranžujte do nich luční kvítí a poté je zavěste na jutový provázek ven na strom nebo nad svatební tabuli. Jednoduché a působivé!

 

7. Dekorace z šišek a darů přírody

Proč utrácet peníze za svatební dekorace, když můžete sáhnout po tom, co příroda nabízí? Mezi vděčné dekorace pro styling svatební tabule se řadí šišky, luční kvítí, pláty dřeva, na podzim pak jeřabiny a jehličí.