Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Diamantová svatba: Kdo ji plánuje a bez čeho se neobejde?

 

                                                         Zdroj: Unsplash.com

 

Diamantová svatba se slaví různými způsoby. Čistě v rodinném kruhu i za přítomnosti všech přátel a známých. Někteří se dokonce rozhodnou prožít svůj svatební den znovu se vším všudy a po 60 letech si znovu řeknou své ano, jiní naopak dávají přednost střídmé oslavě ve společnosti těch nejbližších. Ať tak či onak, vždy respektujte přání manželů a oslavu naplánujte tak, aby se cítili příjemně.

 

Diamantová svatba se bez oslavy neobejde

Organizace diamantové svatby je stejně náročná jako té klasické. Nezapomeňte proto s předstihem rozeslat pozvánky, naplánovat symbolický svatební obřad a vyladit hostinu do nejmenšího puntíku. Můžete pronajmout salónek v restauraci nebo ji uspořádat pod širým nebem. Příjemným zpestřením je pak sladká tečka na závěr diamantové svatby v podobě dortu.

 

Tradice a původ diamantového jubilea

60. jubileum jako diamantové vůbec poprvé označila britská královna Viktorie, neslavila však výročí sňatku, ale prvního usednutí na trůn. A proč zrovna diamantová? Po tolika letech už člověk ví, že život je stejně krásný jako tvrdý. Stejně jako nejtvrdší a nejvzácnější z nerostů – diamant. 

 

Oslava diamantové svatby se postupem času stala velkou událostí po celém světě a gratulace manželé dostávají od nejvýznamnějších osobností z okolí. Ve Velké Británii manželům posílá přání k diamantové svatbě sama královna, v USA je to sám prezident a ani u nás nezůstává bez povšimnutí – ve většině měst přichází oslavencům osobně popřát starosta.

 

 

Tipy pro výzdobu v diamantovém duchu

Dekorace na oslavu diamantové svatby nejsou nijak okázalé. Naopak se nesou většinou v odstínech bílé v kombinaci s křišťálovými doplňky. Pokud se do výzdoby chcete pustit svépomocí, pamatujte, že v jednoduchosti je krása. Vsaďte na bílé ubrusy, sněhobílé orchideje a vše dolaďte nahodile rozsypanými dekoračními diamanty, které seženete v každé větší galanterii. Nakonec do výzdoby promítněte společný život manželů: vyzdobte zdi jejich fotkami, rámečky se symbolickými daty v životě manželů nebo střípky vzpomínek dětí a vnoučat.  

 

Tip: Máte v šuplíku svatební fotografii oslavenců? Nechte jim na sváteční tabuli uvázat na vlas stejnou svatební kytici. 

 

Dárky na diamantovou svatbu

Tradice u diamantové svatby velí pouze jediné, a sice aby muž manželce daroval diamant, ať už na náhrdelníku, prstenu, náramku nebo náušnicích.

 

 

Od ostatních hostů se pak žádné okázalé dary neočekávají, diamantová svatba už bývá o zcela jiných hodnotách. Manželé už většinou vše, co potřebují, dávno mají, a nejvíce si cení přítomnosti celé rodiny a nejbližších přátel. Chcete-li je však přeci jen něčím překvapit, vybírejte dárky s diamantovou tématikou nebo drobnosti vybrané na míru, ať už je to kniha vydaná v roce jejich sňatku nebo zarámovaná zvětšenina svatebního oznámení.