Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Nejslavnější diamant - Cullinan

Cesta nerostu, který neopracovaný vypadá jako kousek skla, až do vašeho prstenu je dlouhá a špinavá. Začíná v povrchových lomech nebo hlubinných dolech přímo ve vyhaslých sopkách. Z těchto míst se odváží hornina, která je důkladně proplachována a zkoumána, aby neunikl ani maličkatý diamant.
 
Celý tento proces je vysoce finančně nákladný. Po nalezení diamantu je potřeba ho vybrousit do požadovaného brusu - nejčastějším je briliantový brus, ale jsou i jiné jako třeba: princessový, slza, ovál nebo srdce. Při broušení může kámen ztratit až polovinu své váhy a při dělení a tvarování často zastupuje člověka v práci moderní technika. Při konečném broušení ale nic nenahradí zkušené a precizní ruce brusiče.
 
Největší diamant, který byl kdy nalezen, dostal pojmenování Cullinan. Byl objeven v roce 1905 v Jižní Africe a vážil 3106 karátů. Celý diamant dostal král Eduard VII. ke svým 66. narozeninám a svěřil ho do rukou zkušeného brusiče z Amsterdamu, pana Asschera. Ten ho několik měsíců studoval a po důkladné přípravě se pokusil ho rozdělit poklepáním těžké ocelové tyče na nabroušené ostří, které bylo zasazené ve vybroušené drážce. Ostří se rozlomilo, ale kámen zůstal celý. Při druhém pokusu se již vše podařilo a jeden zaměstnanec továrny vypověděl, že pan Asscher úlevou omdlel.
 
Nakonec se celý nerost rozdělil na 9 velkých broušených kamenů, 96 malých a několik neleštěných kusů o celkové váze 9,5 karátů. Největší z vybroušených diamantů se jmenuje Hvězda Afriky a můžete si ho prohlédnout v londýnském Toweru. Jednotlivé velké diamanty mají své místo v korunovačních klenotech, ale dají se využít i samostatně. Královna Alžběta II. často nosí na oficiální portréty dva z velkých vybroušených diamantů zasazených do sebe jako brož.
 
Věříme ale, že pro vaši drahou polovičku bude tím nejslavnějším diamantem jen ten od vás.
 
Zásnubní prsten s briliantem Snubní prsten s 9 kameny Zásnubní prsten se třemi kameny
Romantický prstýnek disponuje honosným centrálním briliantem usazeným v klasické korunce, který obklopuje deset netradičně zdobených menších kamenů. Nadčasové elegantní prsteny jsou navrženy v půlkulatém profilu a zářivém lesku. Na dámském prstenu je do tvaru čtverce usazeno devět blyštivých kamenů. Zásnubní prsten pro každou moderní ženu. Tři korunky s ostře řezanými hranami hrdě drží tři skvostné kameny. Výrazný design prstenu jen tak někdo nepřehlédne.