Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Zlatá svatba jako ideální příležitost pro oslavu lásky

 

                                                                                Zdroj: Unsplash

 

Výročí zlaté svatby – kdy a proč se slaví?

Výročí zlaté svatby patří k těm významnějším, slaví se totiž v okamžiku, kdy spolu manželé stráví 50 let. Polovina století společného soužití, tolerance a lásky je obrovským milníkem, který si oslavu a pozornost rozhodně zaslouží. Právě z tohoto důvodu bývá toto kulaté výročí nejvíce skloňovaným a manželé mu přikládají větší váhu než třeba stříbrné nebo perlové svatbě.

 

Jak oslavit výročí zlaté svatby?

Výročí svatby se dá oslavit různými způsoby ­– některé páry si zajdou na společnou večeři, jiné do divadla, další zvolí velkolepější dýchánek s širší rodinou. Jestliže stále sršíte energií a netrápí vás závažné zdravotní neduhy, vyrazte na společnou dovolenou. Navštivte destinaci, o které jste vždy snili, ale nikdy jste cestu neuskutečnili – co třeba Peru, Keňa nebo Malajsie? Chápeme, že ne každého láká exotika a vůně dálek, proto se klidně vydejte na wellness víkend do Krkonoš nebo do některého z vyhlášených rezortů na Moravě. Zkuste třeba oblíbené Vinařství U Kapličky nebo klidnější Resort Svatá Kateřina.

 

Ideální čas pro obnovení manželských slibů

V každém případě jde o ideální příležitost pro obnovení manželského slibu. Své sliby si můžete zopakovat tradičně na matrice, ale také na hradě, zámku či nostalgicky na místě, kde jste si tenkrát řekli svá „ano". Pro zlatou svatbu není potřeba žádný oficiální obřad, pokud se však rozhodnete pro obnovení slibu s oddávajícím či na matrice, budete si muset předem zajistit místo, datum a připravit doklady včetně oddacího listu.

 

„Obřad" probíhá standardně bez přítomnosti svědků, na vaše přání ovšem mohou stát po vašem boku. Obnovit své manželské sliby ale můžete bez obav i před svými vnoučaty či dětmi – pak neřešíte žádné formality. Poté, co si připomenete chvíli, kdy jste před 50 lety stáli u oltáře, často následuje společný oběd s rodinou nebo klidné posezení v rodinném kruhu.

 

Nové snubní prsteny

Obnovení slibů lze spojit i s výměnou snubních prstenů. Nové snubní prsteny můžete přizpůsobit svému aktuálnímu vkusu a představám a původní snubní prsteny odložit k cennostem a rodinným šperkům. Nové snubní prstýnky můžete zkrášlit gravírováním a nechat si do nich vyrýt datum „nové svatby". Rytiny do snubních prstenů nabízíme zdarma, přičemž vybrat si můžete až z pěti různých fontů.

 

 

Co darovat při příležitosti zlaté svatby?

Tradičně byste při příležitosti zlaté svatby měli manželce darovat kytici žlutých růží, případně fialek, a zlatý šperk, ať už blyštivý náhrdelník, skvostné náušnice nebo zlatý náramek.

 

 

Zlatá svatba je významné výročí nejen pro manžele, ale i pro jejich děti či vnoučata. Věřte, že vaše rodiče či prarodiče potěší, když si na tento den vzpomenete a překvapíte je kromě blahopřání i nějakým zajímavým dárkem. Co třeba masážní křeslo, lístky do národního divadla nebo pobyt v lázních?

 

Mnohem důležitější než materiální radosti jsou však chvíle, kdy s nejbližšími zavzpomínáte, co všechno jste za těch 50 let prožili. To jsou okamžiky, které vám už nikdy nikdo nevezme.