Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

4 důvody, proč muži nenosí snubní prsteny

Vybírali jste je dlouho, občas proběhly i drobné hádky o jejich materiálu či podobě, ale ve finále jste si spolu vybrali ty vaše. Ty, které vás navždy spojily. Ne každý muž však snubní prstýnek nosí i několik let po svatbě, spousta z nich je odkládá během pár měsíců. Proč jim však snubní prsteny nevyhovují?

1. Jednoduše řečeno, spousta mužů není zvyklá snubní prstýnek nosit a nezvykne si na něj. Nebo se už předem bojí, že by jim nevyhovoval při jejich, často manuálním, zaměstnání a že by jej mohli poškodit. Ženský argument „Však si jej před prací vždy sundej a poté znovu navleč.“ bohužel většinou neuspěje - mužům se to zdá příliš složité a raději prstýnek navždy uloží, třeba do nočního stolku.
 
2. Někteří muži po pár dnech či týdnech nošení snubního prstenu zjistí, že jim nevyhovuje ze zdravotních důvodů. Začne se projevovat drobná vyrážka, jejíž příčinou je alergie na určitý kov. Není neobvyklé i natékání a opuchání kloubů a celých prstů, které pak dělá nošení prstenu velmi nepohodlným.
 
3. Dalším argumentem mužů bývá, že je prsten natolik cenný, že se bojí, že by jej někde ztratili nebo poškodili. Tak jej raději ihned po svatbě schovají a nenosí. Na manželčiny výtky nedbají a běda, pokud se jí samotné podaří prstýnek ztratit nebo poškodit – na místě je pak jejich „Já jsem ti to říkal.“, což si prostě nedokážou odpustit.
 
4. Jednou z možností, která je snad nejhorším důvodem pro mužské nenošení snubního prstenu, je to, že kroužkem na prsteníčku dávají světu najevo, že jsou již manželi a ne jen partnery. A to někteří z nich nesou velmi těžce, hlavně notoričtí záletníci. Stůj co stůj si chtějí udržet image svobodného a atraktivního muže.
 
Pokud chcete zamezit tomu, aby muž po svatbě snubní prsten odložil, věnujte opravdu důkladnou pozornost výběru materiálu, ze kterého bude vyrobený i ostatním aspektům. Má-li muž možnost se významnou měrou na výběru snubního prstenu podílet, roste šance, že jej po svatbě neodloží.