Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

6 nejčastějších svatebních trapasů aneb na co si dát pozor v Den Dé

Je naprosto přirozené, že chcete, aby váš svatební den byl dokonalý. Jenže jak už to tak bývá, čím více si v hlavě malujeme perfektní scénáře, tím spíše se něco pokazí. A že na svatbě může neočekávaných situací nastat spousta. Ty nejpravděpodobnější jsme pro vás sepsali do článku, ať víte, na co se připravit. 

Zdroj: Unsplash

 

1. Roztrhnuté šaty či rozmazaný make-up

Spousta nevěst má obavy z toho, že se jim roztrhnou či ušpiní svatební šaty nebo zničí úchvatně naondulovaný účes. Pro všechny tyto případy se vyplatí mít u sebe krabičku poslední záchrany (KPZ), která obsahuje alespoň šitíčko, lesk na rty nebo rtěnku, pudr, menší lak na vlasy, žvýkačky a kapesníčky. Krabičku vám případně může ochraňovat i kamarádka, abyste ji nemusely mít u sebe.

 

2. Zapomenuté snubní prsteny či doklady

Představte si scénu jako z filmu: snoubenci stojí u oltáře, zamilovaně si hledí do očí a poté co oddávající pronese srdcervoucí řeč, vybídne je, aby si vyměnili své snubní prsteny. Ovšem po krabičce s prsteny jako by se slehla zem. Pokud prsteny zapomenete doma, nejedná se sice o nic dramatického, ale obřad to rozhodně naruší a někdo z rodiny či přátel bude muset pro prsteny zajet. Raději krabičku s prsteny svěřte svědkovi, který ji bude pečlivě střežit. Ostatně to bývá často jedním z jejich tradičních úkolů. Stejně tak nezapomeňte na doklady.

 

 

3. Špatná organizace

Možná máte pocit, že svatební den zvládnete ukočírovat sami a svatební koordinátorka vám připadá jako zbytečná investice. Zažili jste však někdy svatbu, která neměla řád ani pořádek? Není nic horšího, než když hosté nevědí, kam jít, kdy začíná obřad a kdy focení, zmateně stojí ve skupinkách a nevěsta s ženichem se někde mimo připravují. Svatební aktivity by určitě neměla korigovat sama nevěsta. Se všemi dodavateli a oddávajícím si předem projděte celý harmonogram dne a ideálně poproste šikovnou švagrovou či kamarádku s přirozenou autoritou, která hosty včas usměrní a obeznámí s aktuálním programem.

 

4. Krájení svatebního dortu

Zdá se vám krájení svatebního dortu jako banalita, u které se přeci nemůže nic pokazit? Pak si představte situaci, kdy jeden z novomanželů absolutně netuší, jakým způsobem dort krájet, takže krájení připomíná spíše operaci s nejasným závěrem, zda dort vůbec přežije. V horším případě pak dort skončí na šatech nevěsty. Určitě není na škodu se na stylu krájení dortu s partnerem předem domluvit, aby vše proběhlo hladce.

Snubní prsten - model č. 443

 

5. Opilí hosté

Svatba je samozřejmě i tom, že se hosté pobaví, alkohol na ní většinou teče proudem oslavy bývají bujaré. Často se ale mezi hosty najde někdo, kdo nemá tzv. stopku a opije se tak, že na svatbě vystřihne ostudu, na kterou hosté jen tak nezapomenou. O to horší situace nastane, když se jedná o někoho z blízké rodiny. Tomu, že se někdo opije, asi vy sami nezabráníte, ale rozhodně můžete podniknout určitá opatření. Například nenechávat alkohol včetně toho tvrdého v lednici jen tak volně k odběru, ale podávat ho pouze na objednání. Riziko opití hostů snížíte i tím, že si tvrdý alkohol budou platit individuálně.

 

6. Ztracená nevěsta

Únos nevěsty dříve býval zlatým hřebem svatební zábavy, naštěstí dnes už se na svatbách koná spíše výjimečně. Nevinná zábava se totiž může snadno přehoupnout v trapnou scénu, kdy je nevěsta unesená na místo, kde ji ženich nemůže najít, a tak se z chvilkového hledání stane několikahodinové pátrání po ztracené nevěstě. To pak končívá otráveným ženichem, zklamanou nevěstou a znuděnými svatebčany. Jestliže se únosu nevěsty chcete vyhnout, informujte o tom své nejbližší.

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY