Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Britské královské šperky

Svět princů a princezen, království, kde je možné cokoliv a kde se plní všechna přání. Tak často přemýšlíme o moderních královských rodech a v mnohém bychom se jim chtěli podobat. Přepychové šaty a nákladné šperky zářící a lesknoucí se snad i ve tmě, to všechno si vybavíme, zmíní-li se někdo o královském životním stylu. Pokud nemůžeme být královnou či králem a snad bychom reálně ani nechtěli, můžeme se pokusit napodobit jejich život v tom směru, který je tolik příjemný a poutavý na první pohled.

Samozřejmě je to oblast šperků, korun, tiár, náhrdelníků, náramků a v neposlední řadě prstenů. Ať už se jedná o zásnubní či snubní prsteny, každá královská rodina má své rodinné dědictví a své zvyky. Podívejme se tedy společeně na jednu z nejpopulárnějších vládnoucích dynastií dneška, na britskou královskou rodinu a prsteny královny Alžběty II.

Jak vypadá takový zásnubní prsten britské vladařky? Pravdou je, že veřejnost nemá moc příležitostí ho na ruce královny zahlédnout, protože je často skryt pod látkou rukaviček (které nutno dodat vždy perfektně sedí ke zbytku outfitu, královna je zkrátka i ve svém pokročilém věku módní ikonou a výběr šatů a hlavně šperků to dokazuje). Říká se, že zásnubní prsten každé ženy je speciální, minimálně pro ni samotnou, ale jistě budete souhlasit s tvrzením, že zásnubní prsten britské královny je speciální nejen pro ni, ale i pro celý její národ. V jejím případě se totiž nejedná jen o sentimentální vzpomínku na den, kdy příslib svatby a tedy manželství, obrátil její život naruby.

Zásnubní prsten královny Alžběty II se pyšní velmi zajímavým původem a tak je důležitý nejen pro ni, ale vlastně pro celé království, jehož je právě ona korunovanou hlavou. Královna nereprezentuje jen sebe a svou rodinu, ale v první řadě i svůj národ a tak je nezbytné, aby vypadala dobře. A proto výběr šperků nesmí podcenit. Výběr zásnubního prstenu nesměl podcenit ani její vyvolený. A s výběrem si dal skutečně záležet.