Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Co je a není šperk?

V dnešní době se setkáváme s mnohými místy v obchodních centrech, kde se prodává levná bižuterie a napodobeniny šperků i drahých kamenů.

Co je vlastně šperk? Lze jej definovat jako výrobek z drahých kovů a drahých kamenů, či se jedná o jakoukoliv věc, kterou si na sebe zejména ženy dennodenně berou, aby vylepšily svůj outfit i niterní pocit o svém zevnějšku?

Šperky jsou součástí naší kultury již od nepaměti. Ženy, které žily v jeskyni, si s oblibou na sebe braly upravené kameny rozličných tvarů i barev. Tehdejší kmeny upravené do rádoby vzhledných tvarů z dnešního úhlu pohledu za moderní šperky rozhodně nepovažujeme. Jak se postupem času měnily technologie výroby, měnily se i nároky na estetické pomůcky. Progres společnosti se tedy ukázal i v oblasti šperků.

Za prvotřídní ukázku šperku můžeme považovat například snubní i zásnubní prsten. Tyto věci se mohou bezesporu pyšnit označením šperk. Oba tyto typy prstenů jsou vyráběny z kvalitních kovů – nejčastěji zlata, bílého či zlatého. Sekundárně se jako oblíbený kov používá také palladium, které se stalo moderním kovem teprve před několika málo lety.

Prsteny zásnubní jsou často zdobeny i drahými kameny, nejčastěji opracovaným diamantem, tedy briliantem. Výjimečně jsou do prstenu místo diamantu vsazovány zirkony, které tvoří levnější variantu zásnubních prstenů. Ve všech případech se ale počítá s dlouhodobou trvanlivostí těchto prstenů. U bižuterie naopak nikdo nepředpokládá, že tyto „šperky“ bude možné používat déle než několik měsíců.