Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Co je malé, to je hezké. 6 tipů, jak uspořádat malou svatbu

 

                    

                                                                                                Victoria Priessnitz on Unsplash

 

Jedním z nejčastějších důvodů, proč se dnes snoubenci rozhodnou uspořádat svatbu v úzkém kruhu nejbližších, jsou zejména finance. Náklady na pohoštění, výzdobu i pronájem prostor na svatební hostinu závisí zejména na počtu hostů. Ušetřené peníze pak novomanželé mohou vynaložit na pohádkovou svatební cestu, zařízení společného domova nebo nákup osobitých snubních prstýnků na míru, které je budou provázet po celý život. S nižším počtem svatebčanů se zároveň otevírá i spousta možností, jak svůj den D zorganizovat netradičně a nezapomenutelně.

 

1. Méně hostů, více možností

S troškou nadsázky můžeme říct, že malou svatbu jde uspořádat prakticky kdekoliv. Pokud chcete svůj velký den strávit opravdu jen v kruhu nejbližších a mimo ruchy všedního dne, můžete si pronajmout útulnou chalupu nebo romantický statek, kam za vámi oddávající za poplatek 1 000 korun přijede. Rázem tak získáte kouzelné místo pro obřad, hostinu i ubytování svatebčanů. Své „ano“ si můžete říct na paloučku v lese, na malé vinici i v magické kapličce, která vás učarovala na jednom z prvních společných výletů. Fantazii se zkrátka v tomto případě opravdu meze nekladou.

 

2. Den D v kruhu vašich nejbližších

Výběr svatebčanů pro vás nebude nic jednoduchého, snažte se ale hodit za hlavu společenská pravidla a pozvěte opravdu jen ty nejbližší. Není nikde psáno, že na svatbě musejí být vzdálené sestřenice, sousedé i váš šéf. Klíčové je mít kolem sebe ty, se kterými chcete jeden z nejdůležitějších okamžiků ve svém životě sdílet. Nerozhodným párům možná pomůže zodpovědět si otázku, zda se s danou osobou během posledních 6 měsíců viděli nebo s ní byli alespoň v kontaktu. Celý den si pak vy i všichni svatebčané užijete mnohem intenzivněji a vy nebudete muset přebíhat od jedné skupinky hostů k druhé.

 

3. Vyberte si „svatební koordinátory“

Přestože je malá svatba v ledasčem méně náročná, neznamená to, že ji zvládnete v klidu a pohodě zorganizovat od A do Z. Požádejte své blízké přátele o pomoc, někomu dejte na starosti květiny, jinému svatební hostinu nebo příjezd hostů. Vše tak bude mít hladký průběh, vy se budete moci soustředit jen na to nejdůležitější a vaši přátelé budou mít radost, že byli součástí vašeho velkého dne. 

 

 

4. Osobitá výzdoba

Svatební výzdoba pro okázalé obřady a hostiny je práce pro celý tým lidí, naopak komorní obřad si zvládnete vyzdobit vlastnoručně a zcela podle vašich představ. Pokud jste alespoň krapet zruční, kytice, jmenovky či papírové dekorace si hravě vyrobíte sami. Ať už toužíte po svatbě v glamour, boho nebo shabby-chic duchu, na internetu najdete tisícovky inspirací včetně podrobných návodů, jak na to.

 

5. Svatební hostina ve velkém stylu

Catering bývá ve svatebním rozpočtu jednou z největších položek, neplatí to však u malých svateb. Máte-li svatební hostinu na zahradě pod širým nebem, catering může být třeba v podobě neotřelých food trucků nebo grilovací party. Nezapomínejte, že v kruhu vašich nejbližších můžete svatební den pojmout uvolněné a není třeba žádné okázalé hostiny.

 

6. Zábava na malé svatbě

Možností je spousta. Ať už plánujete svatbu malou, nebo velkou, nestárnoucí herní klasika funguje vždycky. Vtipnou svatební tombolou počínaje a novomanželským kvízem konče. Pokud ale dáváte přednost nápaditosti, vsaďte na kreativitu. Půjčte si třeba polaroidový fotoaparát. Svatebčané se pak mohou vzájemně fotit, vzniklé snímky rovnou nalepit do fotoalba a navrch k nim připsat osobní vzkaz pro novomanžele.

 

Ať už se rozhodnete pro svatbu komorní nebo velkolepou, věčným symbolem vašeho velkého dne budou snubní prsteny. Zastavte se u nás v některé z poboček v Praze, Brně nebo Bratislavě, kde s vámi probereme vaše představy. Pravidelně také obměňujeme nabídku hotových originálních kousků, kterou si můžete prohlédnout v pohodlí domova.

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY