Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Co jste o zásnubních prstenech nevěděli

1. Ačkoliv je většina obyvatel planety takzvanými praváky, snubní a zásnubní prsteny jsou u mnohých kultur nošeny na levé ruce, konkrétně na prsteníčku levé ruky. Důvodem není snaha ochránit snubní a zásnubní prsteny manuální prací pravou rukou, ale pověra, že právě v prsteníčku levé ruky se nachází žíla, která vede přímo do srdce. Tímto pak snoubenci a manželé měli své protějšky cítit neustále u sebe. Tento zvyk se dodržel až do současnosti a více jak 70% všech snoubenek nosí zásnubní prsten právě na prsteníčku levé ruky.

2. Diamanty k zásnubním prstenům patří již od 15. století, kdy jejich vsazování do zlatých či stříbrných snubních prstenů začalo být mezi zajištěnými Benátčany být více než populární.

3. Naopak, podle starých pověr není vhodné jako ozdobu zásnubního prstenu používat perlu. Perla totiž svým tvarem znázorňuje slzu a její zasazení do zásnubního prstenu by tímto páru mohlo přinést smůlu.

4. Zásnubní prsteny v minulosti nedostávaly jen zralé ženy a dívky. Vzhledem k domluveným sňatkům mezi šlechtou se zásnubní prstýnky leskly i na prstech mladých dívek. Nejmladší dívka, o které existují záznamy s jejím zásnubním prstenem, byla princezna Marie, dcera Jindřicha VIII. V době, kdy obdržela zásnubní prsten, jí byly pouhé dva roky.

5. V novodobější historii se o záznam do síně slávy zásnubních prstenů postaral monstrózní zásnubní prsten Priscily Presley, jejíž šperk byl osazen drahým kamenem s třemi a půl karáty. Tento středový diamant obklopovalo obrovské množství dalších briliantů, které byly dokonce odnímatelné. Malé brilianty byly na prstenu poskládány do úhledného půlměsíce.