Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Co zásnubní prsten prozradí o budoucím manželství II

Člověk je tvor, který přemýšlí abstraktně, a přesto hledá smysl a možnost vysvětlení ve všem, s čím přijde do styku. Lidé jsou obklopeni miliony předmětů, z nichž ne každý má stejný účel, natož pak význam, protože tady už přecházíme do oblasti čiré abstrakce, do míst, kde se emoce propojují se vzpomínkami. Jsme zvyklí různým věcem přisuzovat různou hodnotu a přemýšlet v souvislosti s nimi o budoucnosti blízké i vzdálené. Mnoho věcí má symbolický význam a tak není nijak zvláštní, že se snažíme nahlédnout pod povrch toho symbolu a interpretovat ho, vyložit a osvětlit jeho jednotlivé aspekty.

Nejinak je tomu i v případě snubního a zásnubního prstenu. Vždyť kde ještě bychom mohli najít více symbolismu než právě v prstenu zásnubním, kroužku vyrobeném ze vzácného kovu, na němž se leskne drahý kámen. Spousta z nás, ať už vědomě či nevědomě, pod vlivem pop kultury, nebo společenských konvencí, přemýšlí, hádá, domnívá se a usuzuje ze samotného prstenu, jaký asi má obdarovaná snoubenka vztah se svým nastávajícím.

Je kámen na zásnubním prstenu dostatečně velký? A znamená to, že ji má hodně rád? Je prsten vyroben ze zlata, nebo ze stříbra? Který z těchto vzácných kovů znamená věčnou a nehynoucí lásku? Ano, je to tak, často dáváme do souvislosti hodnotu zásnubního prstenu s kvalitou nebo hloubkou vztahu, který mezi snoubencem a snoubenkou je. Ale pozor. Stejně jako je každý prsten, ať už zásnubní nebo snubní, co do své velikosti, tvaru, užitého materiálu, tloušťky, nebo barvy kamene, jiný, liší se i různé druhy vztahů, které mezi lidmi vzkvétají. A to bez ohledu na prsten, který to má dokázat. Každý z nás zastává jiné hodnoty a materiální stránka by nikdy neměla mít navrch před tou emocionální.

Snubní a zásnubní prsteny jsou krásnou vzpomínkou na dobu největší zamilovanosti dvou přímo zúčastněných lidí, a proto by neměla povinnost usuzovat podle hodnoty prstenu, jaký vztah mezi sebou tito dva lidé mají, ležet na okolí. Jen krásný a drahý prsten ještě nikomu lásku do vztahu nepřinesl.