Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Co zásnubní prsten prozradí o budoucím manželství III

Co o nás a našem vztahu ke druhé osobě prozradí zásnubní prsten? A co a hlavně proč by vlastně měl? Zásnubní prsten je záležitost převážně symbolická a tak mnohým z nás jistě na mysli vytane otázka po skutečném původu těchto symbolů, které jsou zakouzleny v jednoduchém kroužku s kamenem.

Ačkoliv nikde není psáno, jak velký by měl kámen na zásnubním prstenu být a jestli by se mělo jednat o drahokam, polodrahokam, perlu, nebo dokonce diamant, zůstává veřejným tajemstvím, že nejen pro snoubenku, ale i pro mnohé členy její rodiny a veřejnost vůbec je tato informace docela důležitá.

Ačkoliv bohatství není zárukou lásky a spokojeného partnerství po svatbě, nelze popírat, že většina žen v roli snoubenky dá přednost prstenu vyrobenému z bílého zlata, na jehož vrchní straně se leskne drahý kámen před měděným kroužkem. Zásnubní prsten má velkou symbolickou hodnotu, ale víme vlastně, co všechno tento kamenem ozdobený kroužek představuje? Co vlastně symbolizuje?

Do jisté míry se jeho symbolická, nejen finanční hodnota, týká právě bohatství. Hned v několika společnostech a to nejen v minulosti, užíval muž postavy manželky k vyjádření vlastního statusu. A zásnubní prsten, který budoucí manželka bude nejen před svatbou, ale i po ní všude hrdě ukazovat, by v takovém případě nebyl ničím jiným než vyjádřením ceny ženy jako dlouhodobé investice.

Jakkoliv neromanticky to může znít, není úplnou výjimkou, že k zásnubám a sňatku dochází ne z lásky, ale na základě pragmatického rozhodnutí. V takovém případě je pak zásnubní prsten symbolem oboustranné dohody mezi budoucími partnery a vyjadřuje něco o mužově příjmu a ženiných nárocích. Podle statistik jsou však taková manželství, kde hrála cena prstenu zásadní úlohu při vyslovení ženina „ano“, mnohem náchylnější k rozvodu.