Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Dětské náušnice – kdy je poprvé pořídit a jaké vybrat?

 

 

Kdy je nejlepší čas na první dětské náušnice?

Většina odborníků doporučuje nechat propíchnutí oušek až po očkování proti tetanu, tedy až po 3. měsíci věku dítěte. V té době už je mnohem větší pravděpodobnost, že bude zákrok proveden kvalitně, dítko ještě nevnímá strach z doktorů a zároveň prozatím nemá tendenci tahat se za ouška.

Propíchnout nebo nastřelit?

Někteří rodiče stále ještě volí způsob propíchnutí oušek pomocí jehly, spousta z nich se však rozhodne pro šetrnější a méně bolestivou variantu tzv. nastřelování. Ta je sice o něco dražší než první metoda (za zákrok zaplatíte zhruba 400-700 Kč), pro děti je ale také mnohem příjemnější – ouško po nastřelení zpravidla vůbec nekrvácí ani nehnisá, čímž odpadá jakékoliv mazání a ošetřování během prvních týdnů nošení náušnic. Po pár týdnech pak jen stačí vyměnit dočasné náušničky za zakoupené a z holčičky se stává malá parádnice.

 

 

 

 

Jak a podle čeho vybírat náušnice pro malou princeznu?

Necháváte-li propíchnout ouška až v pozdějším věku, holčičku bude zajímat především motiv náušnic. Vy jako rodič se při výběru dětských náušnic zaměřte především na 3 hlavní parametry:

  • Materiál náušnic
  • Způsob zapínání náušnic
  • Styl náušnic

 

Samotný výběr motivu náušnic pak berte jako třešinku na dortu, u které se rozněžní i ten největší pragmatik. Pokud si nevíte rady s vhodným stylem náušnic, čtěte dále.

 

1. Jaký zvolit materiál dětských náušnic?

Při výběru vhodného materiálu dětských náušnic dejte přednost kvalitě a myslete na to, že dětská ouška jsou mnohem citlivější a na kov mohou reagovat alergickou reakcí. Záruku kvality a zároveň nadčasovosti vám poskytne zlato, ať už tradiční žluté, bílé nebo růžové. Jedná se o hypoalergenní kov, u něhož nehrozí svědění, pálení či jiná kožní reakce z důvodu příměsi neušlechtilého kovu, který se běžně nachází v levnějších kovech.

 

 

2. Zapínání náušnic dle věku dítěte

Důležitou roli hraje i způsob zapínání náušnic – to by mělo být kvalitní a bezpečné, aby drželo náušničku na svém místě. Díky tomu se nestane, že by dítko šperk ztratilo, zvídavě ochutnalo, nedej bože vdechlo či spoklo.

 

Zapínání na brizuru – 3 měsíce až 6 let

Mezi nejoblíbenější typ zapínání dětských náušnic patří zapínání na tzv. brizuru, které uvítají zejména holčičky ve věku od 3 měsíců do 3 let. Zapínání typu brizura funguje tak, že se háček na přední straně náušnice vsune do očka. Jedná se o křehké, za to však velmi spolehlivé zapínání.

 

Dětské náušnice 080

 

Zapínání na puzetu – od 6 měsíců

Uzávěry ve tvaru puzety se používají hlavně v Západní Evropě. Puzetu jednoduše navléknete na tyčku neboli tzv. dřík, který je opatřen zářezem, do nějž puzeta zapadne. Pokud se náušnice dítku o něco zachytne, uvolní se snadněji a zabrání tak případnému poranění.

 

Zapínání na balónek – od 5 měsíců

Dalším typem zapínání je uzávěr ve tvaru balónku, který se na dřík šroubuje. Hůře se sice nasazuje, avšak ztráta náušnice u něj nehrozí.

 

Dětské náušnice 283

 

Zapínání na patent (klapku) – od 5 do 12 let

Náušnice se zapínáním na patent se hodí zejména pro starší slečny, nikoliv pro miminka. Klapka na zadní straně se jednoduše zaklapne a zabrání tak vypadnutí náušnice.

 

Dětské náušnice 188

 

Dětské náušnice z dílny Rýdl

Pestrý výběr dětských náušnic nyní nově najdete i u nás ve zlatnictví Rýdl.  Jsme přesvědčení, že i malé holčičky si zaslouží tu nejlepší kvalitu, proto na výrobu dětských náušnic používáme tradiční materiál – zlato. Vybírat můžete klasicky z bílého, žlutého či jemného růžového zlata, které je jasnou volbou, pokud vaše dcerka zbožňuje růžovou.

 

Jestliže chcete svému dítku skutečně dopřát to nejlepší, zvolte náušnice osázené brilianty. Brilianty si na rozdíl od cenově dostupnějších zirkonů zachovávají svůj lesk i po letech nošení. Pokud dáváte přednost zirkonům, popřemýšlejte, zda by se holčičce nelíbily také náušnice s barevnými zirkony. Na zakázku vám rádi zhotovíme i dětské náušnice s přírodními kameny.

 

Hravé tvary náušnic

Který z motivů malou princeznu nejvíce potěší – budou to náušnice ve tvaru kytičky, srdíčka, hvězdičky nebo motýlka? Vyberte si z mnoha hravých i něžných modelů.

 

Dětské náušnice jako perfektní dárek k významným příležitostem

Dětské náušnice s diamantem jsou mimo jiné skvělým dárkem k významným příležitostem – ať už očekáváte příchod miminka nebo vaše holčička brzy oslaví 5. narozeniny, darujte jí roztomilé a zároveň kvalitní náušnice, které bude hrdě nosit řadu let. Nebo ji nechte, aby si náušnice sama vybrala, čímž ji dáte najevo, že se z ní stává mladá dáma. Netušíte, jakým dárkem stvrdit tak důležitou událost, jako jsou křtiny? Jako kmotr či kmotřička rozhodněte neuděláte chybu, pokud sáhnete po tradičních zlatých náušnicích, které se pak mohou dědit z generace na generaci. 

 

VYBRAT DĚTSKÉ NÁUŠNICE