Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Diamant Hope. Opravdu je prokletý?

Už první dva majitelé neměli příliš štěstí a není divu, že kámen rychle získal špatnou pověst. Nejdříve ho vlastnil Jean Tavenier, který jej prodal Ludvíku XIV. Utržené peníze si ale příliš neužil, když ho v Indii roztrhala smečka psů.

A jak z hodin dějepisu víte, Ludvík XIV. také nedopadl dobře. Nejenže byl kámen během Velké francouzské revoluce ukraden, ale král Ludvík XIV. skončil pod gilotinou. Poté se diamant objevil v Londýně a v roce 1839 ho koupil Henry Thomas Hope. Po něm dostal kámen své jméno. Když pan Hope zemřel, říkalo se, že diamant je po ztroskotání lodi navždy ztracen na dně moře. Tuto fámu vyvrátila až aukce, na které ho v roce 1911 koupila manželka majitele Washington Post.

Ale skon jejího manžela a dvou dětí ji jen utvrdil v myšlence, že diamant je prokletý, a tak ho nechtěla nikomu prodat ani darovat. Nechtěla, aby někdo trpěl tolik, jako ona. Po její smrti se diamant nenašel nikde vystavený, ale naopak schovaný v obyčejné krabici od bot.

Nakonec ho koupil pan Harry Winston a daroval ho Smithsonově institutu. Ten ho vystavil v muzeu ve Washingtonu. Pan Winston tam diamant poslal poštovním vlakem jako pojištěný balíček. Tehdy byla cena dopravy 145 dolarů. Takový postup je jistě zvláštní a nikdy se nedozvíme jaký k tomu měl pan Winston důvod. Současná hodnota diamantu Hope se odhaduje na 250 milionů dolarů.

Příběh a putování diamantu Hope inspirovalo filmaře k natočení slavného filmu Titanic a v něm zobrazovaného fiktivního diamantu Heart od the Ocean.

Ať už na pověry věříte nebo ne, my věříme, že naše prsteny s diamanty, vám přinesou jen štěstí a lásku na celý život.