Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Diamantové zásnubní prsteny

Diamanty, briliantyZásnubní prsteny osazené briliantem značí věčnou lásku a luxus. Může jít o sebemenší kousek tohoto drahého kamene, který nechá srdce Vaší vyvolené otevřené pouze pro Vás. Dodnes se v různých kulturách setkáme s tradicí finančního zajištění partnerky, pokud by muž sňatek po zásnubách odvolal. I z tohoto důvodu byly zásnubní prsteny zdobeny brilianty, aby byla zaručena finanční náhrada pro odvrženou snoubenku.

V dnešní době plní zásnubní prsteny spíše funkci reprezentanta předpokládané hodnoty nadcházející svatby a tedy i ukazatele movitosti snoubence. Zůstaneme-li u pragmatičtější roviny výběru zásnubního prstenu, tak je dobré mít na paměti, že diamanty a brilianty jsou do budoucna nejlepším investičním zbožím.

Z estetického hlediska nelze zásnubním prstenům odepřít, že nepodléhají na rozdíl od jiných šperků tak snadno módním výstřelkům. Ve většině případů jsou zásnubní prsteny tvořeny jednoduchým kroužkem z bílého zlata nebo platiny s drahým kamenem ve svém středu. U diamantových šperků jako takových platí dvojnásob, že v jednoduchosti je krása. Proto je vhodné volit skutečně jednoduše zpracovaný zásnubní prsten. Patřičnou důležitost jim dodá právě briliant, neboli obroušený diamant a vědomí, že je věnovaný z pravé lásky.

Briliantové zásnubní prsteny nikdy z módy nevyjdou a radost z nich je při předávání několikanásobná v porovnání se zásnubními prsteny se zirkonem. Od velikosti briliantu se sice odvíjí celková cena zásnubního prstenu, ale třpytivý briliant o velikosti několika málo milimetrů bude vyluzovat úsměv na tváři Vaší vyvolené po celý její život, kdežto sebevětší zirkonová ozdoba časem svůj lesk a třpyt ztratí.