Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Jak šperky vidí muži a ženy

Muži jsou ve své podstatě stále lovci, ačkoliv nežijeme v době kamenné. I v této době se snažili ulovit třpytivé kousky, které v přírodě našli a dále je pracovávat tak, aby z nich vznikly objekty podobné dnešním šperkům. Šperky v historii demonstrovaly majetek a moc, kterou se muži rádi chlubili. Šperky muži ale také rádi darovali svým polovičkám či ženám, které chtěli oslnit.

Ženy jsou v případě obdarovávání šperků prakticky nejpředvídatelnější. Nikdy jindy nemůžete odhadovat ženské reakce na jakékoliv podněty, s výjimkou darování šperků. Žena se rozzáří pokaždé, když pod vánočním stromečkem, nebo i při oslavě narozenin uvidí malou krabičku, u které je evidentní, že obsahuje nějaký třpytivý kousek, kterým se bude moci pochlubit svému okolí. A věřte, že se ženy se šperky chlubí velice rády.

Se šperkem, který darujete, ukazujete ženě taky sami sebe, nejde o to, kolik jste byl ochotný do šperku investovat, ale především odvahu k tomu, nějaký šperk vybrat. S darováním šperku také nepřímo naznačujete, že chcete, aby vaše žena měla u sebe každý den věc, která vás bude připomínat.

Někteří muži se vybírání šperků brání, nepřijdou jim tolik podstatné, jako je vidí ženy. Zároveň se tohoto kroku obávají, šperky jsou větším závazkem, ovšem ne takovým jako jsou zásnubní prsteny. Pokud se rozhodnete své přítelkyni či ženě prsten zakoupit, dejte na váš instinkt. Nesnažte se hledat ve špercích složitosti, jsou ve své podstatě jednoduché, cílem jejich nákupu je udělat obdarovávané polovičce radost.