Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Když jedna náušnice nestačí: Vše, co potřebujete vědět o piercingu do ucha

 

Zdroj: Unsplash

 

 

Piercing do ucha jako vkusný módní doplněk

Ušní lalůčky se propichují už malým holčičkám, proto se v případě piercingu do ucha nejedná o nic neobvyklého. V průběhu života dost možná zjistíte, že vám pouze jedna náušnice v uchu nestačí, a začnete přemýšlet, že jí pořídíte kamarádky. Piercing do ucha je naštěstí jedním z těch šetrnějších zákroků, takže se není čeho bát. Pokud se rozhodnete pro vícero dírek, můžete si náušnice různě poskládat a vytvořit tak na uchu zajímavý módní doplněk, kterým rozzáříte každý svůj outfit.

 

Kolik stojí propíchnutí uší?

Co se týče formy zákroku, na výběr máte buď nastřelení náušnice, či propíchnutí ucha klasickou jehlou. Většina lidí se shoduje na tom, že je lepší si uši nechat propíchnout – je to šetrnější a nepoškozuje se u toho tkáň. U piercingu do ušní chrupavky (tzv. conch) je pak vpich přímo nutností. Nastřelování či propichování náušnic provádí jak tatérské a piercingové salóny, tak atestovaní chirurgové či zdravotní sestry. Cena za propíchnutí ucha je individuální, ale v zásadě za zákrok zaplatíte zhruba 250–800 Kč včetně dočasného šperku z chirurgické oceli, který si po zahojení můžete vyměnit za svůj vlastní.

 

 

Jak moc propíchnutí uší bolí?

Piercing do ucha je na rozdíl od piercingů do jiných částí těla (více prý bolí propíchnutí pupíku či nosu) zákrokem téměř bezbolestným a velmi rychlým. Záleží také, jakou část ucha si necháte propíchnout, jehlu v ušním lalůčku třeba ani neucítíte, ve chrupavce pak může být malinko nepříjemná. Doby, kdy se tradovalo, že je propichování uší nebezpečné, už naštěstí pominuly. Stále sice panují diskuze týkající se akupunkturních bodů, zejména na vnějším okraji ucha, neexistuje však žádná lékařská studie, která by riziko poškození zdraví potvrdila.

 

Rekonvalescence

Stejně tak jako u jakéhokoliv jiného piercingu i u propíchnutých uší je v rámci rekonvalescence důležitá správná hygiena a péče. K ošetření propíchnutého místa se zpravidla používá solný roztok a antibakteriální mýdlo. Při dodržování všech pokynů a doporučení, které vám sdělí v nemocnici či tatérském studiu, se piercing v uchu hojí zhruba 5–10 týdnů. Během této fáze je dobré šperk nevyndávat, aby nedocházelo k poškození epitelových buněk. U vpichu do ušní chrupavky se doba hojení může výrazně prodloužit.

 

Jaké náušnice jsou pro piercing do ucha nejlepší?

Pro piercing do ucha je vhodný jakýkoliv šperk z klasického kovu, který nezpůsobuje alergickou reakci. Nejkvalitnější jsou samozřejmě zlaté náušnice či v poslední době populární platina. Tak či tak by ozdoba neměla být moc těžká, aby čerstvý vpich příliš nezatěžovala.

 

 

Vyznejte se v názvosloví: Typy piercingů do ucha

Jednotlivé piercingy do ucha mají podle místa vpichu i své speciální názvy. Díky obrázku níže se v termínech lépe zorientujete: