Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Mají šperky nějaký význam?

Šperky jsou součástí života jak žen, tak mužů. Je pravda, že na šperky jako takové si potrpí především ženy, ale najdeme i muže, kteří se výběrem doplňků – hodinek, zabývají. Soustřeďme se pro tuto chvíli na šperky, které jsou primárně určeny právě pro ženy, jimiž jsou prsteny, náušnice a přívěsky.

Co přesně pro ženy šperky znamenají? Nejčastěji jsou pro ně významné především kvůli osobám, které jim daný šperk darovaly. Jejich nošení a péče o ně je určitou symbolikou toho, že ženy jsou starostlivé a empatické bytosti. Upřímně, který muž by byl ochoten si každý den před opuštěním domu navléct prsten, vybrat náhrdelník a adekvátní náušnice? To to všechno ženy podstupují. Samozřejmě je zde i faktor toho, že ženy jednoduše se šperky vypadají skutečně krásně.

Šperky mají také hlubší význam. Šperky jsou i nástrojem víry v nějaké nadpřirozené věci – mají tedy i určitou symboliku. V tomto případě velice záleží na tvaru daného šperku. Ke šperkům se mohou vázat dokonce i pověry, šperk s určitým drahým kamenem může přinášet štěstí, další ochraňovat před neštěstím apod. Šperk může být samozřejmě i symbolem lásky a přátelství, které lze rovněž považovat za abstraktní záležitosti. V sílu šperků věřili již naši předci a tento vztah v nás evidentně přetrvává dodnes. Lze tedy říci, že dennodenní nošení konkrétního šperku potvrzuje naši víru. V této souvislosti lze uvést i snubní a zásnubní prsteny, které jsou především u žen součástí každodenního života. Do určitě míry tak vyjadřují svou lásku a věrnost.

Jelikož mají šperky tak hlubokou symboliku, při jejich nákupu je doporučeno zvažovat jejich dlouhodobou použitelnost, je potřeba proto dbát na kvalitu použitých materiálů, které zabezpečí jejich lesk a třpyt po dlouhá léta.