Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Milujete šperky? Tato muzea musíte navštívit

Šperky provázejí lidstvo od počátku věků. Byly to svědci mnoha porážek i vítězství, úlovky z dobrodružných výprav či důkazy lásky nejmocnějších mužů v historii. Muzea šperků zlomek těchto klenotů vystavují. Objevte s námi ty nejzajímavější sbírky, které stojí za to vidět.

Unsplash.com

Muzeum Louvre

Pařížský Louvre se pyšní pozoruhodnou a obrovskou sbírkou šperků z Blízkého východu, starověkého Říma i Egypta. Kromě toho zde uvidíte i kousky vlastněné nejmocnějšími rodinami ve Francii – mezi významné exponáty patří například kolekce šperků nizozemské královny Hortense (matky Napoleona III.) nebo Isabely Orleánské. Nejoslnivějším klenotem v celém Louvru je však diamant Regent. Tento nádherný kámen byl objeven v Indii na sklonku 17. století a stal se pýchou francouzských panovníků. Zdobil například královskou korunu Ludvíka XV. nebo dýku Napoleona Bonaparta.

 

Metropolitní muzeum umění v New Yorku

Až se vydáte na druhou stranu oceánu, udělejte si zastávku v Metropolitním muzeu umění, které vlastní rozsáhlou sbírku třpytivých exponátů, mezi kterými najdete zástupce snad z každé éry lidských dějin – od náramku z doby halštatské až po ikonické diamantové šperky předních klenotnických domů, jako jsou Tiffany nebo Chanel.

Císařská klenotnice ve Vídni

V Císařské klenotnici, která leží v samém srdci Vídně, jsou vystaveny oslnivé šperky, které byly po stovky let svědky evropských dějin. Na vlastní oči tu spatříte hned dvě císařské koruny, proslulý Burgundský poklad s jedním z největších smaragdů na světě a stovky dalších šperků, ze kterých se vám bude tajit dech. Sbírka je rozdělena na dvě části – světskou a církevní. Světskou kolekci tvoří převážně předměty členů rodu Habsburků, církevní pak obsahuje náboženské relikvie a artefakty, které dříve vlastnili svatí.

 

Viktoriino a Albertovo muzeum v Londýně

Větší sbírku dekorativního umění na jednom místě jinde na světě neuvidíte. Více než 3 000 vystavených artefaktů vás provede uměním šperku od raného starověku až po současnost. Mezi největší lákadla patří diamantové ozdoby ruské carevny Kateřiny Veliké, spony Marie Antoinetty, diadémy z dílny klenotnického mistra Cartiera nebo náramky od Boucherona.

Náhrdelník 055

Diamantové muzeum v Nizozemsku

Milovníkům diamantů nenápadné muzeum v centru Amsterdamu nabízí ucelený pohled na drahé kameny. Expozice vám poodhalí příběh diamantů od jejich zrodu 200 km pod zemí až po těžbu, opracování a výrobu šperků z nich. Na konci prohlídky pak na vlastní oči uvidíte cennou sbírku korunovačních klenotů z různých koutů světa nebo „opičí lebku“ – jiskřivé umělecké dílo, které zdobí 17 000 briliantů.

 

Íránská Národní klenotnice

Národní klenotnice v Teheránu ukrývá kus bohaté historie Perské říše a nejcennější sbírku klenotů na světě. Perští šáhové byli totiž proslulí svou vášní pro drahé a oslnivě krásné klenoty. Díky tomu dnes Národní klenotnice vystavuje slavný Paví trůn, který je osázen bezmála 27 000 diamanty, nebo kámen Darya-i-Noor – největší růžový diamant na světě vážící 182 karátů. To ale není zdaleka vše, v íránské klenotnici na vás čekají desítky dalších předmětů, například zeměkoule zhotovená ze zlata a drahokamů, koruny posledních šáhů, šperky nebo diadémy.

 

Nadčasový medailonek s možností vložení fotografie

 

VYBRAT ŠPERK