Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ozdobte své snubní prsteny rytinou

Fantazii se meze rozhodně nekladou, i když je několik standardů, které se jako rytina objevují na snubních prstenech nejčastěji. Zpravidla to bývá datum svatby a jméno protějšku, tedy u ženicha jméno nevěsty a u ní zase naopak. Často se ryjí také pouze monogramy snoubenců s datem jejich svatby. Výjimkou však nejsou ani přezdívky partnerů, krátká tajná sdělení, kterým rozumí právě pouze partneři, datum prvního setkání nebo polibku či krátká láskyplná vyznání. Pokud dáváte přednost spíše obraznému vyjádření než slovům, vsaďte na některý z grafických motivů. Tady ovšem pozor, složitější obrazce by mohly být hůře rozeznatelné – vybírejte proto spíše jednodušší motivy jako jsou například srdce či jednoduché znamení zvěrokruhu.

Některá zlatnictví nabízí rytí do prstenů zdarma v rámci celé objednávky snubních prstenů. Není to však pravidlem a někteří zlatníci si za rytiny připočítávají extra náklady. Cena rytiny na jeden prsten se poté pohybuje zhruba od sto padesáti korun výše, záleží především na složitosti rytiny a třeba i na zvoleném fontu písma. Ten si můžete vybrat sami z nabídky určitého zlatnictví či v případě vaší bohatší fantazie i navrhnout sami. U druhé varianty však počítejte s vyšší cenou za realizaci.

U nás máte vnitřní rytiny zdarma a na víc si můžete vybírat z pěti fontů. Provádíme i rytiny dle vlastnoručního písma, kdy každý z partnerů napíše na papír text do prstenu toho druhého a my naprosto věrně text ve vašich prstenech zrealizujeme.

Při výběru dlouhého motta, které povede téměř po celém obvodu prstenu, musíte do budoucna počítat s jeho možným znehodnocením v případě změny velikosti prstenu. Ne každý prsten se však pro aplikaci rytiny hodí, např. do prstenů, které jsou po celém obvodu osázeny kameny.

Šířka prstenů naopak nehraje moc velkou roli. Jsme schopni provést krásně čitelné rytiny i do prstenů o šířce 2 mm. 

          Rytiny do prstenů