Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Pět faktů o zásnubních prstenech, které jste možná ani nevěděli

Navléknout své vyvolené na prsteník zásnubní prsten je velmi starý zvyk. Poprvé se objevil už v antice, ve starověkém Egyptě. Zásnubní rituál neměl tehdy samozřejmě stejnou formu jakou má dnes. Pojďme se tedy společně podívat na některé tradice, které se v dávných dobách dělaly jinak, i na původ zvyků, které se zachovaly až do dnešních dnů.

Že se zásnubní prsten nosí na čtvrtém prstu je všem jasné, ale proč tomu tak je? To už ví málokdo. Teorií je samozřejmě více. Jedna z nich tvrdí, že staří Římané věřili, že na tomto prstu je žíla, která vede přímo k srdci. Už tehdy byla láska spojována s příjemnými pocity v hrudi. Prsten střežící proud krve od prsteníku do srdce tak nebyl jen obyčejným šperkem, ale ochráncem lásky.

Postupem času vystřídaly romantiku peníze. A ne, nemluvíme ještě o současnosti. Zásnubní šperk se stal důkazem finančního zabezpečení. Muž dal ženě prsten takové hodnoty, která vypovídala o jeho příjmu a možnostech ji finančně zabezpečit. Ostatně nejednalo se pouze o zásnubní prsten. Kromě něj snoubenka dostala ještě měšec zlatých mincí, aby byly zažehnány všechny možné pochybnosti o partnerově schopnosti vydělat peníze.

A jakou sumu by měl muž vynaložit na zásnubní prsten? Podle staré zvyklosti měl gentleman do zásnubního prstenu investovat částku, která se rovnala jeho tříměsíční výplatě. Dnes je to trochu jinak. Většina mužů sice zůstává u čísla tři, ale hodnota prstenu se většinou pohybuje někde v úrovni třítýdenního výdělku.

Víte, kolik času průměrný muž výběru a nákupu zásnubního prstenu věnuje? Pokud má všechno dopadnout dobře, a aby spokojený s vybraným zásnubním prstenem byl nejen on, ale hlavně jeho snoubenka, je třeba si vyhradit až tři měsíce.

Když už má muž krabičku se zásnubním prstenem připravenou, zůstává otázka, na kdy naplánovat ten nejdůležitější okamžik. Zde se přesuneme do současnosti. Pokud chce muž následovat poslední trendy, měl by svou lásku požádat o ruku v období Vánoc. O vánocích k sobě mají rodiny i páry blíže, vzpomínají na uplynulý rok a přemýšlí, co jim přinese rok nový. A vejít do nového roku čerstvě zasnoubeni je přece krásné.