Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Romantická svatba v přírodě: Jak na ni?

                                                                 Photo by Foto Pettine on Unsplash

 

Svatební obřad inspirovaný přírodou

O výzdobu se z velké části postará sama matka příroda. Ať už si pro obřad vyberete malebné vinice, pohádkovou mýtinu v lese nebo romantickou louku, okolní kulisy dodají svatebnímu obřadu jedinečnou atmosféru. Slavobrána by pak měla být dokonale sladěná s okolní přírodou, vybrat tak můžete variantu ve tvaru kruhu zdobenou záplavou květin, chcete-li ale něco jednoduššího, krásně působí i slavobrána z březových větví. Snubní prstýnky se pak během obřadu budou krásně vyjímat na podnosu z živých květin, mechu nebo kousku dřeva.

 

Cena svatby v přírodě

Na kolik vás taková svatba v přírodě vyjde? Samozřejmě záleží, jak si svůj svatební den představujete. Pokud se o výběr místa, dekorací, zařízení svatební hostiny a koordinaci obřadu postaráte sami, ušetřit můžete i desetitisíce. Co nezvládnete sami, nechte na svatební agentuře nebo poproste své blízké, kteří se s radostí na vašem dnu „D“ budou podílet. Za samotný svatební obřad pak zaplatíte okolo 1 000 Kč, v případě, že máte svatbu mimo dny stanovené jako oddací, počítejte s poplatkem navíc.

 

Jaké formality svatební obřad v přírodě obnáší?

Jediné, co potřebujete ohledně svatebního obřadu v přírodě zařídit, je sehnat oddávajícího a pronajmout si pozemek. Pokud místo patří soukromému majiteli, je třeba se domluvit s ním, v případě, že pozemek spadá pod městský úřad, zajděte na katastr, kde s vámi doladí nutné formality. Počítejte také s tím, že svatební obřad mimo oddací síň je potřeba domluvit s matrikou.

 

 

Hlavní výhody svatby v přírodě

 

  • Uvolněnost obřadu a komorní atmosféra
  • Romantické kulisy
  • Místo vyberete na míru vašim představám

 

Tipy na nejromantičtější místa v Česku

Kouzelných míst pro svatbu v přírodě v podobě lesních mýtin, majestátních vyhlídek nebo romantických louček je v Česku nespočet, přesto doporučujeme začít hledat s dostatečným předstihem. Lokalitu vybírejte také s ohledem na svatebčany, jsou-li mezi nimi starší příbuzní, maminky s kočárky nebo malé děti, svatba na kopci nebude tou nejlepší volbou.

 

A která místa v tuzemské přírodě jsou pro svatbu jako stvořená?

 

  • Malebná vinařství v okolí Pálavy a Břeclavska
  • Zatopená pískovna v Adršpachu
  • Panenská příroda v okolí Kokořína
  • Panská skála v Lužických horách
  • Jelení louky v Krkonoších

 

Co si obléci na svatbu v přírodě?

Svatby v přírodě dokonale souzní s boho stylem. Žádné utažené korzety, ani okázalé pugéty, ale romantické splývavé šaty s krajkou či v barvě slonovinové kosti. Zkrátka ve znamení lehkosti a něžnosti. Květina z lučního kvítí, věneček místo závoje a jemné náušnice z růžového zlata pak podtrhnou éterickou krásu boho nevěsty. Pánové se naopak nemusí trápit v obleku, ale mohou vsadit na lněné kalhoty a košili s vykasanými rukávy. Nespoutaný look doladí kšandy, plátěný klobouk či dřevěný motýlek.

 

Netradiční svatební menu

Svatební hostina by měla být laděná ve stejném duchu jako samotný obřad. Tou nejlepší variantou je samozřejmě oslavit vstup do manželství pod širým nebem, je ale dobré mít v záloze i variantu B, aby vám rozmary počasí nepokazily váš velký den. Hostinu je proto ideální uspořádat na zahradě u starého mlýna, romantické roubenky nebo statku, kde se můžete případně schovat před deštěm. 

 

Ať už se rozhodnete zpečetit svou lásku kdekoliv, věčným symbolem vašeho velkého dne budou snubní prsteny. Zastavte se u nás v některé z poboček v Praze, Brně nebo Bratislavě, kde s vámi probereme vaše představy. Pravidelně také obměňujeme nabídku hotových originálních kousků, kterou si můžete prohlédnout v pohodlí domova.