Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Šperky na cestách: 4 způsoby, jak je skladovat

 

Správné skladování šperků může být oříškem samo o sobě, natož pak na cestách, kdy máte strach, že se vám šperky zničí nebo se ztratí. Aby vaše milované šperky zůstaly krásné, nemůžete je naházet všechny do jednoho sáčku a doufat, že cestu nějak přežijí. Nejprve se podívejme, které šperky si brát s sebou na dovolenou a které raději nechat doma.

 

 

Které šperky si vzít s sebou a které nechat doma?

Buďte soudní a nechte doma všechny exkluzivní šperky, jejichž případné poškození by vás mohlo mrzet. Starožitný prsten po babičce nebo drahý diamantový náhrdelník není zrovna ideální na cestování.

 

Šperky, které pro vás mají obrovský význam, si budete na cestách obzvláště střežit, což vás může zbytečně zneklidňovat. Vezměte si s sebou proto pouze šperky, jejichž ztráta vás sice bude mrzet, ale ne tolik, aby vám zkazila dovolenou. Stačit vám bude pár základních kousků, které se vám budou snadno kombinovat – minimalistický řetízek, jeden až dva prstýnky a dva páry náušnic na běžné i večerní nošení.

 

Cestování se zásnubními a snubními prsteny

Chápeme, že snubní či zásnubní prsteny, k nimž máte citovou vazbu, nechcete nechávat ležet ladem doma. Přeci jen ale zvažte, jestli vám prsteny nebudou při dovolenkových aktivitách spíše překážet a jestli pro ně nebude bezpečnější zůstat doma.

 

Tip: Zjistěte, jak na šperky působí slunce a mořská voda.

 

 

4 způsoby, jak skladovat šperky na cestách

Vyrážíte na dovolenou letadlem? Pak mějte šperky vždy v příručním zavazadle. Když se vám náhodou ztratí zavazadlo, vaše šperky zůstanou v bezpečí. Aby se i během cestování měly vaše šperky jako v bavlnce, využijte některý z následujících způsobů skladování:

 

1. Cestovní šperkovnice

Tím úplně nejjednodušším způsobem, jak šperky bezpečně připravit na cestu, je uložit je do cestovní šperkovnice. Ve šperkovnici bude mít každý šperk své místo, takže se vám jednotlivé kousky nepomíchají. Cestovní šperkovnice či kufřík na šperky se vyplatí hlavně v případě, že cestujete pravidelně a často.

 

2. Plastové uzavíratelné sáčky

Malé či větší plastové pytlíčky, které se používají při přepravě tekutin do letadla, skvěle poslouží i jako úschovna na šperky. Každému šperku věnujte vlastní sáček a ty poté hromadně uschovejte do většího látkového sáčku či taštičky, aby byly šperky hezky pohromadě.

 

VYBRAT letní ŠPERK

 

Náušnice L071 Přívěsek L060 Prsten L028

 

3. Brčka jako super vychytávka na úschovu řetízků

S řetízky je to stejné jako se sluchátky – přestože je uložíte do tašky perfektně narovnané, během chvíle se záhadně zamotají. Zašmodrchání řetízků snadno předejdete tak, že je navléknete do plastových brček a zapnete. Brčka si podle délky řetízku můžete zkrátit.

 

4. Knoflíky či kartičky na náušnice

Ztracená náušnice zabolí. Abyste na dovolené nemusely ztrátu oblíbených náušnic oplakávat, připněte náušnice do obyčejného knoflíku a uložte je do sáčku k ostatním šperkům. Využít můžete i nepoužívané věrnostní kartičky, do kterých uděláte dírky a náušnice do nich "přišpendlíte" stejně jako do knoflíků.