Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svatební dodavatelé: Jak vybrat svatebního fotografa, dort i DJ?

 

                                                                                        Marten Bjork, Unsplash.com

 

Snad žádnému dni v životě nevěnujeme tolik času s přípravami jako tomu svatebnímu. Kde však spolehlivé profesionály, kteří váš velký den dovedou k dokonalosti, najít? Ze všeho nejdříve se poptejte na reference rodiny, přátel a známých. Pokud ani tam nepochodíte, studnicí užitečných tipů i recenzí na fotografy, cukráře i DJ jsou svatební portály nebo skupiny na Facebooku. Vytipujte si online dva až tři favority, se kterými si pak domluvíte schůzku, kde osobně doladíte veškeré detaily.

 

Jak vybrat svatebního fotografa

Zatímco šaty, hostina i dort se den po svatbě začnou rozplývat ve vzpomínkách, svatební fotky budou připomínkou vašeho velkého dne na vždy. Výběr fotografa, který váš Den D zvěční, proto neodkládejte na poslední chvíli.

 

Kdy a kde fotografa hledat?

Kvalitní fotografové mají diáře plné od června do září klidně i na rok dopředu. Pokud však plánujete svatbu mimo sezónu nebo obvyklé svatební dny, šance na volný termín jsou samozřejmě vyšší. Svatební focení je obor, se kterým se v posledních letech roztrhl pytel, nepodceňujte proto reference a přečtěte si také recenze na vybraného fotografa.

 

 

Posuďte kvalitu fotek

A jak poznat talentovaného profesionálního fotografa? Je to jednoduché, stačí si prohlédnout jeho portfolio. Buď se vám fotografie budou na první dobrou líbit, nebo ne. Fotky samozřejmě musejí být ostré, všechna ostatní kritéria jsou ale subjektivní – od kompozice, způsobu stylizace novomanželů až po celkovou atmosféru fotek. Ideální je projít si dvě až tři svatby, kde uvidíte, jakým stylem fotograf svatební příběh vypráví. V neposlední řadě je při výběru důležitá i cena, vyžádejte si ceník a porovnejte kvalitu portfolia s cenou, která se nejčastěji pohybuje v rozmezí od 12 000 do 25 000 Kč za celodenní focení.

 

Domluvte si osobní schůzku

Fotky se vám líbí a termín má fotograf volný? Domluvte si předsvatební schůzku, kde se osobně seznámíte, osobnost fotografa je totiž při výběru stejně tak důležitá jako jeho fotografický um. Strávíte s ním celý svatební den a s člověkem, který vám padne do oka, to bude mnohem příjemnější než s arogantním leč talentovaným profesionálem.

 

Svatební dort jako z pohádky

Svatební dort je taková perla celé svatební hostiny. Měl by nejen skvěle vypadat, ale také báječně chutnat. Jak odhadnout jeho velikost a na co se při výběru zaměřit?

 

Dort musí být dokonalý po všech stránkách

Jakmile máte vytipováno pár cukrářů, nechte si od nich připravit ochutnávku vzorků a náplní. Pokud vám dort chutná, můžete se přesunout k výběru stylu, náplní i velikosti samotného dortu. Podle množství hostů cukrář navrhne počet pater svatebního dortu, obecně však platí že na jednoho hosta připadne 200 g dortu. Vzhledově by pak měl dort ladit se stylizací celé svatby. Inspiraci můžete hledat třeba v trendy nahých dortech. Ingredience pak laďte s cukrářem podle sezóny, v létě ozdoby ze šlehačky a čokolády raději nahraďte ovocem, květinami nebo mašlí. Vedle vzhledu dortu se nezapomeňte domluvit na ceně, termínu i způsobu dodání.

 

Jak vybrat DJ, se kterým hosté protančí střevíce

Hudba je příjemnou kulisou celého svatebního dne, dokáže vytvořit tu správnou atmosféru i umocnit výjimečné chvíle. Ideální je, pokud jste slyšeli DJ hrát na svatbě kamarádů nebo blízkých. V opačném případě si pročtěte alespoň recenze, všímejte si, zda DJ uměl reagovat na náladu hostů, zvednout všechny generace svatebčanů ze židlí a mít plynulé přechody mezi písničkami. Kromě kvalitní hudební selekce by DJ měl být vybaven také profesionální technikou – ozvučením počínaje a osvětlením konče.

 

Věčnou vzpomínkou na váš svatební den, která ani po letech nevybledne, budou snubní prsteny. Zastavte se u nás v některé z poboček v Praze, Brně nebo Bratislavě, kde s vámi probereme všechny vaše představy. Pravidelně také obměňujeme nabídku hotových originálních kousků, kterou si můžete prohlédnout v pohodlí domova.