Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Tajná svatba – ano nebo ne?

Důvodů, proč se páry rozhodnou vzít tzv.  „na tajňačku“ je hned několik. Buď chtějí ušetřit, vzít se v zahraničí, nebo se jim představa velké svatby se spoustou hostů zkrátka příčí. Co dalšího partnery k tajné svatbě vede a v čem tkví její výhody a nevýhody?

 

 

Co si představit pod pojmem tajná svatba

Tajná svatba je právoplatná svatba jako každá jiná, jen s tím rozdílem, že o ni nikdo kromě budoucích manželů neví. Ani rodiče. V některých případech partneři obeznámí o plánované svatbě svědky, ale často se stává, že se svědkem stane hotelový personál nebo třeba svatební fotograf.

 

Nejčastější důvody tajných svateb

Pokud se partneři rozhodnou, že se chtějí vzít v naprostém soukromí, poukazuje to často na nepříliš dobré vztahy v rodině. Jedná se o rozhodnutí, které se ale vyplatí pečlivě zvážit – vzhledem k tomu, že jde o tak významný životní okamžik, toho páry mohou později litovat. K dalším nejčastějším důvodům, proč se lidé pouští do tajné svatby, patří:

 

 

1. Svatba v zahraničí

Dalším důvodem, proč se lidé uchýlí k tajné svatbě, bývá touha vzít se v zahraničí, ideálně na bělostné pláži omývaném azurovým oceánem. Asi chápete, že uspořádat tradiční svatbu na exotickém místě, znamená zaplatit všem svatebčanům letenky, ubytování, tedy plácnout se řádně přes kapsu. Když se partneři přesto nechtějí vzdát vytoužené exotiky, uskuteční ve vybrané zemi svatbou pouze ve dvou a jako svědky osloví třeba delegáta či zmiňovaný hotelový personál.

Úskalí svatby v zahraničí tkví v papírování. Můžete ji sice spojit se svatební cestou a užít si společný čas v krásné destinaci, připravte se však na zdlouhavý proces, obíhání úřadů a nutnost přeložení všech dokumentů. Navíc ne v každé zemi je legální uzavřít manželství – předem doporučujeme si ověřit podmínky a legislativu dané země. Toužíte po svatbě v zahraničí, ale chybí vám dostatek prostředků? A co ji uskutečnit v rámci společné dovolené?

 

2. Svatba na netradičním místě

Existuje ale i spousta případů, kdy se partneři chtějí vzít na skutečně nevšedním místě, třeba na dně oceánu nebo v horolezecké výstroji, přišpendlení na skále. A pokud má pro vás takové místo, kam ve většině případů potřebujete speciální oděv i dovednost, velký význam, nepředpokládá se, že vás v tom rodina i přátelé plně podpoří a budou ochotní si v rámci vaší svatby rozpumpovat krev v žilách.

 

3. Nedostatek financí

Jestliže o tajné svatbě přemýšlíte z důvodů nedostatku peněz, pak zkuste ještě promyslet, zdali by se nedalo najít alternativní řešení. Klidně se můžete vzít jen v přítomnosti nejbližších a ty poté vzít na oběd do oblíbené restaurace.

 

                                                                                                      Snubní prsten 179

4. Rodinné vztahy

A nakonec, ne vždy se výběr budoucího manžela či manželky setkává s pozitivním ohlasem rodiny. Možná jste si vloni z dovolené přivezli kromě suvenýrů i velkou lásku, kterou nyní chcete stvrdit sňatkem, ale domníváte se, že rodiče vás nepodpoří. Možná ale budete jejich reakcí překvapení, proto jim to zkuste alespoň nenápadně naznačit.

 

Tajná svatba – ano nebo ne?

Tyto situace jsou vesměs pádnými důvody, proč upustit od klasické svatby. Tak či tak doporučujeme nejprve zvážit, zda si svým rozhodnutím spíše neuškodíte. Nespornou výhodou tajné svatby je úspora financí, navíc vám odpadne spousta starostí se svatebními přípravami. Namísto 150 tisíc korun vás tak soukromá svatba vyjde jen na pár tisíc korun. Mnoho párů však vzpomíná na svůj svatební den jako na nejkrásnější den v životě a mnoho z nich tvrdí, že krásným ho udělali právě jejich nejbližší a rodina. Možná by byla škoda se o tyto vzpomínky ochudit, nemyslíte?