Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Velikosti briliantů v zásnubních prstenech

Pánové, vybíráte pro svou milou zásnubní prsten s brilianty? Poradíme vám, jak se zorientovat ve velikostech briliantů v našich prstenech a jak vybrat ten pravý zásnubní prsten s brilianty, ze kterého se vaší vyvolené podlomí kolena.  

 

Ve zlatnictví Rýdl máme ve standardní nabídce zásnubní prsteny s průměry briliantů ve velikostech od 2,90 mm (nejmenší briliant) po velikost 6,00 mm (největší briliant). Optické rozdíly mezi nejmenším a největším briliantem jsou viditelné pouhým okem (v tabulce). Pro lepší představu – briliant o nejmenším průměru 2,90 mm je velký jako větší špendlíková hlavička, briliant o průměru 6,00 mm odpovídá kuličce hrášku. 

blog_velikosti_briliantů_rýdl.jpg

LOVE 076_velikoti briliantů.jpg

Bestseller mezi zásnubními prsteny s brilianty

 

Pro ještě lepší představu si velikosti briliantů vysvětleme na konkrétním prstenu. Mezi jeden z našich nejprodávanějších modelů patří elegantní zásnubní prsten s briliantem LOVE 076.

 

Tento oblíbený zásnubní prsten vyrábíme ve velikostech od průměru briliantu 3,50 mm (0,15ct) po průměr briliantu 5,00 mm (0,50ct). 

Čím větší briliant, tím vyšší cena za briliantový zásnubní prsten

S velikostmi briliantů přímo souvisí cena briliantů. Čím větší má briliant průměr, tím je prsten dražší. Cena za zmíněný zásnubní prsten s briliantem LOVE 076 se pohybuje od 14 180 Kč po částku 71 090 Kč

S velikostí briliantů (v mm) u zásnubních prstenů souvisí také váha briliantů, která se udává v karátech (ct = carat). Pro lepší představu si opět uveďme konkrétní příklad. Pokud si koupíte zásnubní prsten s 0,50karátovým briliantem (ct), bude váha briliantu 0,1 gramu. Vždy platí, že 1 karát = 0,2 gramu.

blog_ velikosti kamenů_ořez.jpg

velikosti zasnubni_3.jpg

Co je briliant?

Když je řeč o briliantech, pojďme si ve stručnosti vysvětlit, co je briliant a v čem se liší od diamantu. Úplně jednoduše řečeno – diamant je nerost (kámen), ze kterého vybroušením do kulatého brusu vzniká briliant. Takový briliant se následně osazuje do šperků, třeba právě do briliantových zásnubních prstenů. 

Filtrace ceny pro usnadnění výběru

Máte omezený budget, ale přesto chcete pořídit krásný zásnubní prsten s briliantem? Použijte při výběru zásnubního prstenu na našem webu jednoduchou filtraci. Nejprve vyberte druh kamene (diamant) a poté zvolte z cenových kategorií pro zásnubní prsteny s brilianty – zobrazí se briliantové zásnubní prsteny, které v daném cenovém rozpětí máme v nabídce.

 

Prsteny na míru

Máte o zásnubním prstenu konkrétní představu, ale nevybrali jste si z naší nabídky? Ve zlatnictví Rýdl prsteny nejen prodáváme, ale hlavně vyrábíme, proto vám rádi zhotovíme zásnubní prsten na míru podle vašeho přání nebo konkrétního návrhu. Ať už si přejete vyrobit přesnou kopii zásnubního prstenu slavné osobnosti nebo třeba rodinného klenotu, pro naše mistry zlatníky není nic problém. 

velikosti zasnubni_4(1).jpg

velikosti zasnubni_5.jpg

Porovnejte si velikosti briliantů v kamenné prodejně

Je pro vás těžké si velikosti briliantů u zásnubních prstenů představit? Přijďte si prsteny prohlédnout naživo k nám na prodejnu. Veškeré zásnubní prsteny se všemi velikostmi briliantů, které vidíte na našem e-shopu, máme k dispozici v našich kamenných prodejnách v Praze, Brně a v Bratislavě.

 

S výběrem zásnubních prstenů na našich pobočkách vám pomůžou šikovné asistentky, které už mají zkušenosti s tím, co se ženám líbí, a tak vám pomohou vybrat ten pravý zásnubní prsten s brilianty