Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Víte, jak se správně starat o prsteny?

Pozor na chemikálie i pot

Ať už máte prsten vyrobený z jakéhokoliv kovu, zlata, palladia nebo patiny, žádnému z materiálů nesvědčí kontakt s chemikáliemi. Proto ve chvíli, kdy se chystáte na velký úklid, chraňte své ruce gumovými rukavicemi. Nebo ještě lépe, prsteny sundejte a uschovejte na suchém místě. Stejně tak prstenům nesvědčí ani častý kontakt s tělesným potem, a proto byste měli prsteny odkládat i při sportování. Jestli nosíte stříbrné prsteny a jiné šperky z tohoto kovu, sundávejte je i před vstupem do bazénu – obsažený chlór totiž způsobuje černání stříbra.
 
Pozor dejte i na kameny vsazené do prstenů. I když jsou diamanty nejtvrdším nerostem, jejich kontakt s jiným velmi tvrdým nebo drsným materiálem může způsobit jejich prasknutí. Takové poškození je bohužel nevratné a znehodnocuje prsten nejen z hlediska estetické, ale i hodnotové stránky. Zirkony jsou navíc mnohem měkčí a šance na rozbití tak vzrůstá.
 

Kvalitní čištění zajistí zkušený zlatník

Drobné nečistoty, které se mohou usazovat v záhybech prstenů nebo kolem vsazených kamínků, zvládnete jednoduše odstranit pomocí dřevěného párátka. Nikdy šperk nečistěte kovovými předměty (např. jehlou), abyste jej nepoškrábali. V ideálním případě však nechte čištění všech šperků, nejen prstenů, na zkušených profesionálech.
 
Jednou za rok si udělejte čas a odneste všechny šperky, které pravidelně nosíte, do zlatnictví. Zkušení klenotníci se postarají o kvalitní a šetrné čištění, díky kterému se budou vaše prsteny opět lesknout jako nové.
Snubní prstenyZásnubní prsten Snubní prsteny