Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Vybočte z řady a pořiďte si prsteny z palladia!

Co vlastně palladium je? Jedná se o slitinu, která je barvou i strukturou podobná platině. Výrazně se od ní však odlišuje cenou – palladium je cenově dostupnější než platina i než bílé zlato. Oproti bílému zlatu navíc palladium vyniká vyšší bělostí, proto šperky z něj vyrobené není navíc potřeba galvanicky rhodiovat.
 
Palladium se někdy využívá i do slitin pro výrobu šperků, avšak ne jako majoritní kov – jako příměs jej můžeme najít například u bílého zlata, kde často nahrazuje nikl. Podobně využíváno je palladium i při výrobě dentálních slitin a výjimečně i jako investiční kov.
 
Velkou výhodou šperků z palladia je také jejich hypoalergennost a stálobarevnost. Odstín palladiových šperků se pohybuje mezi stříbřitě bílou a šedou barvou; obecně se dá říci, že jsou o něco tmavší než šperky z platiny, ale paradoxně jasnější než ty z bílého zlata. Vyznačují se výrazným leskem. Šperky z palladia navíc zajišťují dlouhotrvající stálobarevnost.
 
Pro výrobu snubních prstenů používáme palladiovou slitinu Pd585WRu s obsahem palladia, stříbra, wolframu a ruthenia. Palladium je ideální pro výrobu masivnějších šperků, avšak kvůli riziku výrazné oxidace není vhodné pro lití. I proto se prsteny z palladia vyrábějí klasickými klenotnickými technologiemi. A i to je důvod, proč do palladiových prstenů investovat – jde z nich cítit punc originality, poctivé tradiční práce a výjimečnosti!