Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Základní tipy - jak vybrat nejlepší šperk?

Šperků muž ve svém životě nakupuje hned několik. Počínaje prvními klenoty pro své přítelkyně, přes zásnubní a snubní prsteny až k nákupu šperků k příležitostem jako jsou Vánoce, výročí, narození dítěte a podobně. K nákupu šperku nemusíte mít v zásadě ani konkrétní důvod, šperk lez ženě přeci koupit jednoduše pro radost. Buďte si jisti, že šperkem své ženě radost uděláte vždy.


V prvé řadě, před návštěvou kamenného klenotnictví či internetového klenotnictví si všimněte doplňků, které vaše přítelkyně či žena nejraději nosí. Jakou velikost mají její šperky a z jakého kovu jsou vyrobeny. Pokud žádné šperky nenosí, možná je důvod ten, že jste ji doposud žádný šperk nekoupil.


V této situaci je vaše nakupování jednodušší, nejste limitován například kovy, které vaše druhá polovička nosí. V ostatních případech je vhodné respektovat styl, jaký vaše žena či přítelkyně vyznává. Nelze si na sebe v jeden den vzít prsten z bílého zlata a náušnice ze zlata žlutého. Při výběru drahého kovu se orientujte rovněž podle typu pleti vaší ženy, sami jistě poznáte, jaký odstín kovu k její pleti ladí více a který méně.


Napovědět vám může také styl líčení – líčí se vaše polovička jemně nebo výrazně? Podobné šperky zřejmě bude vyhledávat a k její osobnosti se budou více hodit. Při výběru šperku je vhodné zvažovat i osobnostní charakteristiky. Tiché přítelkyni rozhodně nekupujte extravagantní šperk. Ten se hodí spíše pro ženu, která je ráda středem pozornosti.


Sportuje-li pravidelně vaše přítelkyně a na šperky si doposud příliš nepotrpěla, náušnice či řetízek s přívěskem jsou dobrým začátkem. Čím decentnější, tím lepší. Naopak žena, která je od prvního pohledu romantická ocení, pokud šperky budou zdobeny drahým kamenem.