Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Zásnubní rituál, tradice a inovace II

Zásnubní prstýnek má budoucí snoubenec již přichystaný v kapse. Ale v kapse čeho? Jak se vlastně na zásnuby obléknout? I tuhle otázku mladí milenci často řeší. Samozřejmě, že ten, kdo zásnubní prsten navléká poněkolikáté, je již dobře obeznámen s etiketou zásnubního rituálu a snad není ani tolik nervózní. Ale snoubenci, pro které je tohle všechno premiéra? Těm se hodí připomenutí, že zásnuby jsou slavnostní událostí a jako takové by jí měl doprovázet i slavnostní oděv obou snoubenců. Muž by měl proto volit oblek a žena šaty. Podle místa, kde se snoubenci sejdou, by to měli být spíše šaty koktejlové. Doba plesů a opulentních večeří s jídlem servírovaným na zlatých podnosech už přeci jen patří buď do literatury, na stránky romantických románů, nebo minulých století.

Pokud se ale snoubenci rozhodnuli, že k navlečení zásnubního prstenu dojde na nějakém speciálním místě, například na vrcholu hory nebo na oblíbené pasece, oděv by tomu měl odpovídat.

Často jsou zásnuby malou oslavou i pro nejbližší rodinné příslušníky. Rodiče, sourozenci, někdy i prarodiče jsou zváni v případě, že mají zásnuby klasický průběh. To znamená restauraci, večeři, přípitek, oznámení, navlečení zásnubního prstenu, blahopřání atd.

Pokud se zamilovaní snoubenci rozhodnou strávit společné chvíle jen ve dvou, sluší se tuto skutečnost oznámit rodičům co nejdříve a radostnou novinu podpořit květinovým darem. Snoubenec žádá o ruku své budoucí nevěsty a neměl by proto zapomenout na kytici jak pro snoubenku, tak pro její matku. I tato návštěva se nese v oficiálním duchu a slavnostní atmosféra by měla být vyvolána minimálně čistým a pěkným oblečením.

Na tomto podkladě totiž zásnubní prsten zazáří tím pravým leskem. Když je ženě nasazen zásnubní prstýnek, slzy dojetí jsou otřeny kapesníkem a padne i nějaký ten polibek, je řada na snoubence, aby obdarovala svého milého. Přestože již existují i zásnubní prsteny pro muže, stále se více preferuje drobný dárek. Snoubenec může dostat například hodinky, kravatu, řetízek, pěkný kapesní nůž nebo knihu.