Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Perlové náušnice jako symbol elegance. Už nějaké máte?

Když příroda čaruje

Krása perel spočívá především v jejich zrodu. Vznikají uvnitř perlotvorky, mořské ústřice či perlorodky z malého zrnka písku, které měkkýš svým pohybem postupně obaluje vrstvami perleti (uhličitanu vápenatého) tak dlouho, dokud nevznikne volná perla. Většina vzniklých perel mívá nepravidelný tvar, proto ty perfektně rovné jsou tolik vzácné. Po vyjmutí z ústřice se perly čistí a v závislosti na barevných požadavcích také bělí. Barva perel se dá měnit pomocí organických barev, případně ozařováním gama paprsky, přičemž nejčastěji se setkáte s perlami bílými, růžovými, béžovými, méně častěji pak narazíte na perly v meruňkových či levandulových odstínech.

 

 

Černé perlové náušnice

Opravdovým skvostem mezi perlami je pak černá perla. Černě zbarvené perly spadají do rodu Tahitských perel vyznačujících se svou přirozeně tmavou barvou, která se navzdory své temnosti stále leskne. To z nich ve světě perel dělá unikát, který si navzdory své poměrně krátké doby působnosti již stačil získat velký obdiv i pozornost. Zlaté náušnice s černou perlou najdete i u nás ve zlatnictví Rýdl, a to v provedení z bílého, žlutého i růžového zlata. Tyto výjimečné náušnice se hodí na denní nošení, ale především k večerním šatům, kde nejvíce vynikne jejich barva.

   

 

Perlové náušnice – univerzální a přesto sofistikované

Pokud byste si měly pořídit pouze jedny náušnice, tak kromě věčných diamantových náušnic, by to rozhodně měly být perly. Trendy ve světě šperků se neustále mění, perly však zůstávají. Jsou nadčasové, univerzální, a přitom sofistikované. Na rozdíl od jiných typů náušnic je můžete nosit téměř kamkoliv – do práce, na schůzku, na večírek, ale třeba i na svatbu.

 

 

Jaké perlové náušnice si vybrat?

Pokud dáváte přednost skutečně univerzálním šperkům a nerady náušnice střídáte, zaměřte se spíše na decentnější perlové náušnice, ideálně v peckovém či visacím provedení. Zároveň vybírejte spíše mezi perlami v neutrálních barevných tónech, velmi dobře se kombinují pudrové odstíny či bílá klasika. Více perel a drahokamů náušnicím přidá na honosnosti, zato jim však ubere na jemnosti.

To, zda zvolíte žlutozlaté perlové náušnice, nebo perlové náušnice z bílého zlata, záleží na vašich vlastních preferencích a materiálu, který ve vaši stávající šperkovnici převládá. Žluté zlato nejvíce sluší bílým perlovým náušnicím, těm pudrovým zase zlato bílé. Výběr materiálu náušnic ovlivní i to, zda chcete, aby v kombinaci s perlou vyniknul, nebo s ní naopak hezky splynul.

 

 

Jak a s čím kombinovat perlové náušnice?

Při kombinaci perlových náušnic s různými kousky oblečení nemůžete pochybit, hodí se totiž téměř ke všemu. Co může být ale oříškem, je jejich mixování s jinými šperky. Zejména pak příliš perel v jednom outfitu dokáže nadělat více škody než parády, proto si ideálně vezměte buď perlové náušnice, nebo perlový náhrdelník, aby se šperky vzájemně netloukly. Vkusně vypadá kupříkladu kombinace perlových náušnic a perlového prstenu. Z ostatních drahokamů si perly nejvíce rozumí s diamanty, případně zirkony.

 

 

Perlové náušnice Rýdl

Kromě perlových náušnic u nás v nabídce najdete také prsteny s úchvatnou perlou, opět v bílé, růžové i černé barvě. A stejně tak ke všem perlovým šperkům zdobeným brilianty od nás dostanete certifikát, který zaručuje jejich kvalitu a pravost. Zároveň ke všem prstenům získáte celoživotní servis zdarma, kdy vám jednou za dva roky povrch prstenu obnovíme, aby se opět co nejvíce lesknul.

 

Zalíbily se vám některé z perlových náušnic či prstenů z naší nabídky? Přijďte si je prohlédnout osobně do některé z našich poboček Rýdl v Praze, Brně, nebo Bratislavě. Rádi vás uvidíme.

 

 

VYBRAT NÁUŠNICE

Přečtěte si také: