Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Plesová sezóna zahájena! Jaké šaty a šperky na ples zvolit?

1. Šaty

Když má ples daný dresscode

Čeká vás ples, na který jste obdrželi pozvánku s předepsaným dresscodem? Pak se váš styl šatů či obleku bude řídit jasně danými pravidly, které danému dresscodu přísluší.

 

Na plesových pozvánkách zpravidla stojí:

  • White Tie – nejformálnější dresscode. Ženy oblékají honosnou róbu, muži bílou košili, černou vestu a kalhoty, frak a černé lakýrky.
  • Black Tie – pro dámy znamená večerní toaletu, pro pány černou vázanku, motýlka a černý smoking.
  • Black Tie optional – pánové si volí mezi černým smokingem a oblekem. Dámy mají na výběr mezi dlouhými šaty a kratšími koktejlkami.
  • Cocktail/cocktail chic – méně formální dresscode, kde jsou přípustné barvy i kreativní styling. Dámy mohou zvolit společenský overal, pánové zase barevný oblek či zajímavé doplňky, mezi které patří třeba dřevěný motýlek.

 

Inspirujte se plesovými trendy letošního roku

Jestliže vyrážíte na ples, ať už maturitní, myslivecký či městský, kde se dresscode neočekává, vydejte se směle do obchodů a vyberte si šaty, které se vám zalíbí a budete se v nich cítit dobře. Při výběru šatů dbejte, aby vám dokonale seděly, není nic horšího než příliš těsné nebo naopak „plandavé“ šaty.

I plesová móda podléhá trendům, zkuste se proto poohlédnout po šatech, které aktuální trendy odráží. Plesové módě letos dominují peříčka, volány a řasení, ryze ženské detaily, které udělají šaty ještě o krapet honosnější. Mezi plesovými šaty se rovněž hojně objevují společenské overaly, které představují plnohodnotný plesový oděv. Ve hře ovšem stále zůstává i nestárnoucí klasika v podobě malých černých.

 

 

2. Šperky

Šaty sice dělají člověka, ovšem jsou to právě vhodně zvolené šperky, které vám dodají přepychový vzhled. Šperky vždy vybírejte až nakonec a zohledněte přitom nejen barvu, ale i střih šatů a styl účesu. Šperky by měly šaty vkusně doplnit, ne přebít. Výběr šperků částečně podřiďte i typu události – na mysliveckém plese ve vedlejší vesnici asi nikdo nebude zkoumat, zda máte v uších zirkony, brilianty, ba dokonce bižuterii, oproti tomu Česko-Slovenský ples už si žádá kvalitní klenoty.

 

Náhrdelník podle typu šatů

O tom, jaký si vezmete náhrdelník, a zdali vůbec, rozhodne především střih šatů, účes i masivnost ostatních šperků. Máte skvostné a výrazné náušnice, v kterých se chcete na plese blýsknout? Pak je nechte vyniknout a doplňte je pouze náramkem či prstýnkem. K decentním náušnicím pak můžete bez obav přidat masivnější náhrdelník.

 

Šaty s výstřihem do V

Plesové šaty s výstřihem do V si přímo říkají o náhrdelník podobného tvaru – perfektní volbou je například řetízek s kulatým či podlouhlým přívěskem. Váš dekolt ale rozjasní i náhrdelník osázený třemi blyštivými drahokamy.

 

Náhrdelník L080 Náhrdelník L002 Přívěsek L057

 

Šaty s kulatým výstřihem

Do šatů s kulatým výstřihem se zase nejvíce hodí náhrdelník kulatého tvaru. Pokud si troufáte, zkuste navrstvit několik jemných náhrdelníků na sebe, čímž docílíte neotřelého efektu.

 

Náhrdelník L026 Náhrdelník L058 Náhrdelník L001

 

Šaty bez ramínek

V případě šatů bez ramínek máte ve výběru náhrdelníku v podstatě volnou ruku. K tomu, abyste se s náhrdelníkem vyřádili se vám však nabízí celý dekolt, proto se nebojte sáhnout po výraznějším náhrdelníku osázeném spoustou zářivých drahokamů.

 
Náhrdelník L014  

 

Náušnice vybírejte podle účesu

Dobrá, náhrdelník máme, ale co náušnice? Při jejich výběru zohledněte především váš úče. Vyčesaným vlasům nejvíce sluší visací náušnice, volně rozpuštěným zase třpytivé diamantové náušnice ve stylu pecky.

 

Barva letošních plesů: modrá

Výběr šperků ale můžete podřídit i modré barvě, která bude na letošních plesech převládat. A jestliže ve vás plesová sezóna evokuje pocit, že byste měli vyrazit v něčem opravdu speciálním a neotřelém, blýskněte se ve špercích s drahými kameny.

 

Šperky na ples podle barvy šatů

Šperky s drahokamy vybírejte podle toho, které vám zrovna padnou do oka, nebo třeba podle barvy vašich plesových šatů.

 

Šperky k tmavě modrým šatům

Náhrdelník L050 Náušnice L077 Prsten L025

Šperky ke světle modrým šatům

Náhrdelník L082 Náušnice L092 Prsten L019

Šperky k zeleným šatům

 

Náhrdelník L082 Náušnice L025 Prsten L027

Šperky k červeným šatům

 

Náhrdelník L039 Náušnice L091 Prsten L027

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

 

 

VYBRAT ŠPERK

Prečtěte si také: