Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Pohádková svatba v zimě: Jak na ni?

Svatba v zimě má spoustu výhod (a pár nevýhod)

Pokud jste se rozhodli říct si svá ano mimo sezónu, určitě vašemu rozhodnutí muselo předcházet dlouhé zvažování všech pro a proti. A možná i teď tápete, jestli jste udělali dobře a zda jste se neměli přidat k většině a užít si s hosty veselku pod širým nebem se sluncem v zádech. Zkuste se však zaměřit na pozitiva – a že jich svatba mimo sezónu skýtá dost. Počínaje malou vytížeností dodavatelů a příznivějšími cenami služeb konče. Co dalšího vás na svatbě v zimě může těšit?

 

Hlavní výhody svatby v zimě:

  • Širší výběr a možnosti svatebního místa
  • Lepší podmínky dodavatelů
  • Možnost mít originální zasněžené fotky

 

 

Z těch vedlejších pak vypíchneme skutečnost, že cukrovinky i svatební dort si při převozu díky venkovnímu chladu zachovají svou konzistenci. Hosté se navíc nebudou potit a vsaďte se, že jim bude i více chutnat, protože v létě lidský organismus přirozeně tíhne k lehkým salátům a ne svíčkové.

Zároveň je ale třeba počítat s tím, že počasí nemusí být vždy jako z pohádky a že plány vám u svatebního focení může zkřížit sněhová vánice či neúnosný mráz. To se může negativně podepsat i na dopravních podmínkách a dostupnosti místa pro přijíždějící svatebčany.

 

Svatební místo musí být útulné a příjemné

V zimě byste měli klást obzvláště velký důraz na výběr svatebního místa, jelikož v něm strávíte poměrně dost času. Velký dojem udělá přítomnost skleníku či zimní zahrady, kde se dá i v zimě příjemně posedět. Zásadní však je, aby bylo v prostorách teplo a žádný z hostů nedrkotal při hostině zuby. Ideální možností jsou třeba zámecké komplexy, které přímo vybízí k velkolepému příjezdu v kočáře, nebo rustikální stodoly, které působí velmi útulně. Zkuste se také poohlédnout po prostorách s krbem.

 

Svatba na horách

Výjimkou nejsou ani svatby na horách. Pokud si jakožto milovníci horské turistiky troufáte, můžete svatební obřad uspořádat na vrcholku kopce, nebo třeba přímo na Sněžce, a poté se odebrat na společnou hostinu do pronajaté horské chaty. S hosty, kteří zůstanou přes noc si pak můžete chladný večer zpříjemnit saunou, či venkovní vířivkou, kterou bývá u některých moderních chat součástí.

 

 

Zimní svatební barvy

Zimní barevná paleta si doslova říká o jemné tóny modré, zlaté, stříbrné, a samozřejmě bílé. Zimním svatbám ovšem lichotí i červená, bordó nebo pudrové odstíny růžové a meruňkové. Mráz za okny a spousta světýlek dá navíc perfektně vyniknout třpytivým detailům, ať už na prostřených stolech, dekoracích, nebo špercích.

 

Zimní svatební výzdoba

Ač se to možná na první pohled nezdá, u zimních svatebních dekorací máte obrovský prostor pro kreativitu i nápaditost. Od svatebních oznámení, květinovou výzdobu, až po zmiňované doplňkové osvětlení, kam můžete zařadit svíčky, ozdobné svícny i romantické světelné řetězy.

 

Nevíte si se zimní výzdobou rady? Inspirujte se našimi tipy:

  • Tiskoviny ozdobte zimními motivy a třpytivým prachem
  • V květinové výzdobě využijte jehličí, šišky a jeřabiny
  • Sál vyzdobte umělými vločkami, kožešinami a lucernami
  • Kombinujte sklo, kovy a masivní dřevo
  • Na stěny i stoly rozvěste ručně vyráběné věnce

 

 

Svatební menu, které zahřeje

Svatební menu by mělo odpovídat počasí a obsahovat tedy spíše hutnější pokrmy – vydatnou polévku a v rámci hlavního chodu ideálně nějakou zvěřinu doplněnou o brusinkovou omáčku, nebo omáčku z červeného vína. Zároveň počítejte s tím, že namísto studených koktejlů svatebčané uvítají spíše horký punč, svařák nebo horkou čokoládu. Vězte, že kombinaci s teplým jablečným štrůdlem nepohrdne žádný z nich.

 

Co si obléci na svatbu v zimě?

Nevěsty se sice budou muset vzdát sporých svatebních šatů bez ramínek, zato si však budou moci vyhrát s doplňky a ozvláštnit svou róbu umělým kožíškem, bolerkem, či hřejivou pelerínou. Rozhodně se nebojte, že by zima vašim svatebním šatům jakkoliv ubrala na kráse – i zimní svatební šaty mohou být pěkně střižené či zdobené luxusní krajkou a zároveň splňovat požadavky na chladné počasí.

Stejně tak pánové by měli dbát u obleku především na silnější materiál a nebát se vrstvení. Vestička pod sakem příjemně zahřeje a umožní vám si sako v případě potřeby sundat.

 

Zimní svatební šperky Rýdl

Ročnímu období přizpůsobte nejen svatební šaty, ale i své svatební šperky. Zimní svatbu dokonale umocní šperky z bílého zlata či platiny, na první pohled doslova zimní záležitostí jsou pak oblíbené šperky s akvamarínem, které u nás ve zlatnictví Rýdl najdete zejména na prstenech v několika různých provedeních. Vzhledem k tomu, že zimní svatební šaty většinou oplývají větším množstvím látky a více vás zahalí, se soustřeďte spíše na výběr náušnic, prstenů a náramků, které mohou být výraznější.

 

A pokud stále ještě nemáte své snubní prsteny, ale svatba už se kvapem blíží, zastavte se u nás v některé z poboček v Praze, Brně nebo Bratislavě a prokonzultujte s námi své představy. Nebo si prohlédněte nabídku již hotových modelů, kterou pravidelně rozšiřujeme o nové originální kousky.

 

 

Věděli jste, že…

ke všem snubním prstenům Rýdl dostanete možnost rytiny zdarma? Ke všem diamantům získáte certifikát zaručující jejich pravost a kvalitu, prodloužená 5letá záruka a celoživotní servis zdarma jsou pak samozřejmostí.

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

Přečtěte si také: