Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Tipy na dárky ke křtinám

 

Význam křtin

Křest je pro děťátko i jeho nejbližší důležitým životním milníkem. Jedná se o obřad, kdy se mu otevírá pomyslná brána do církevního světa, kam ho nasměrují jeho rodiče. Ti ho zároveň spolu s vybraným okruhem svých přátel, známých a rodiny přivítají na svět a berou na sebe odpovědnost, že ho na křesťanskou cestu životem připraví a budou ho při ní doprovázet. S tím jim pomáhají kmotr či kmotřička, které si rodiče miminka do těchto rolí zvolí. Samotný křest zahrnuje spoustu křesťanských zvyklostí, jeho vrchol však spočívá v tom, že farář v ruce drží džbánek se svěcenou vodou a temeno miminka jím lehce polije.

 

Dárky ke křtinám

Ve skutečnosti neexistuje žádné psané pravidlo, co by se v rámci křtu mělo děťátku darovat. Stejně tak ani rodiče zpravidla neočekávají, že přijdete s hodnotným, nebo naopak méně hodnotným, praktickým darem. Rozhodně nic nezkazíte tím, pokud se jich předem zeptáte, jaký typ dárku by uvítali. Zatímco někteří ocení drahý šperk, jiní se spokojí spíše s prakticky využitelnými věcmi, jako jsou hračky, oblečení, nebo třeba dárkové koše.

 

Vzhledem k tomu, že jde o církevní událost, se na křtinách často objevují dárky s církevní symbolikou. Dítko zpravidla obdrží bibli v pevné vazbě či náhrdelníky s obrázky Ježíše nebo Panenky Marie. Ty se však mnohdy prolínají se vzpomínkovými předměty, jako jsou zarámované fotografie, osobité texty, ba dokonce složené básně.

 

 

Dárky od kmotrů

Jedno je však jisté – nejvíc záležet by si s výběrem dárků měli dát kmotr či kmotřička, od kterých se hmotnější dar tak trochu očekává, i když se to možná na první pohled nezdá. Rozhodně si ale nemusíte s výběrem dlouho lámat hlavu – stačí se inspirovat tím, co kmotřičky a kmotři darují nejčastěji. Bývají to šperky, stříbrné předměty s gravírováním, zdobené medailonky nebo třeba vkladní knížky.

 

Šperk jako ideální dárek ke křtinám

Perfektní dárek ke křtinám je šperk. Šperkem dokonale vyjádříte svá blahopřání i radost. Zároveň máte jistotu, že jste vybrali opravdu smysluplný dar, který se mimo jiné později může dědit z generace na generaci.

 

Dětské náušnice

Konají-li se křtiny novorozené holčičky, věnujte ji první dětské náušnice, ideálně z tradičního žlutého zlata, dozajista potěší ale i ty z bílého či růžového. V každém případě by měly být ze zlata. Při výběru věnujte pozornost především zapínání náušnic ­ – pokud bude holčička nosit náušničky ihned, tím nejspolehlivějším je zapínání na tzv. brizuru. V naší nabídce nově najdete různé modely dívčích náušnic s krásnými motivy – od kytiček přes motýlky až po srdíčka.

 

     
Dětské náušnice L085 Dětské náušnice L088 Dětské náušnice L083      

 

Personalizovaný medailonek

Chcete-li dítku dát osobnější dárek, poohlédněte se po personalizovaném šperku. Vzpomínku můžete uložit například do personalizovaného medailonku s gravírováním či fotografií. Rádi vám do medailonku vyryjeme datum narození, jméno nebo třeba výňatek z biblického textu.

 

Přívěsek L088 Přívěsek L077 Přívěsek L044

 

Řetízek s přívěskem křížku

Mezi velmi oblíbený a často darovaný šperk patří také řetízek s přívěskem křížku. I ten však může být stylový a nádherný. Co třeba jemný křížek osázený dvaceti třpytivými diamanty?

 

 
Přívěsek L079  

 

 

VYBRAT DÁREK KE KŘTINÁM

Přečtěte si také: