Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Žádost o ruku: Kdy, kde a jak?

 

Téměř každá žena si v hlavě alespoň jednou představovala dokonalé zásnuby. A zatímco v živých barvách snila o místě a o tom, v jakých šatech zrovna bude, když nastane onen jedinečný okamžik, muž ani zdaleka nevěděl, kdy a kde se zásnubním prstenem pokleknout. Cítíte to stejně? Pak s námi nahlédněte do ženské mysli a načerpejte inspiraci a tipy, jak žádost o ruku pojmout.

 

Kdy požádat o ruku?

 

Říkáte si, kdy je asi tak nejvhodnější doba zpečetit vaši lásku žádostí o ruku? Možná vás zklameme, ale vhodná doba ani okamžik neexistuje. Někteří muži potkají ženu a stačí jim měsíc, aby zjistili, že je to ta pravá a poklekli před ní se zásnubním prstenem. Podívejte se na svou drahou polovičku nebo si na ni vzpomeňte – můžete dát ruku do ohně za to, že lepší ženu nikdy nenajdete? Pak směle do toho.

Když se k žádosti o ruku schyluje…

 

V dlouhodobých vztazích se vyplatí pozornost a nastražené uši, jelikož ženy se mnohdy o svatbě letmo zmiňují nebo nedbale prohodí něco ve stylu: „Kdy už se konečně dočkám prstýnku?“. Nenápadné zmínky a naznačování jsou jasným signálem, že s žádostí nemusíte dlouho otálet a že vás přítelkyně zjevně neodmítne. V první řadě byste to ovšem měli chtít a cítit vy sami.

 

 

Kde a jak požádat o ruku?

 

Řekněme, že kráčíte po boku ženy, s níž chcete strávit zbytek života. Učinili jste rozhodnutí, které vám změní život a nyní čelíte dalšímu úkolu: Kde a jak ji požádat o ruku a nechat konečně zaznít ono kouzelné Vezmeš si mě?


Přinášíme vám 9 více či méně tradičních tipů:

 

1. Tradičně

 

Dovolená

Společná dovolená a útěk od všedního života se jeví jako ideální příležitost k žádosti o ruku. V zahraničí se vám nabízí nespočet krásných míst, kde svou polovičku oslovit, ať už je to procházka po písčité pláži v žáru zapadajícího slunce nebo toulky ulicemi romantické metropole.

 

Destinace a místa jako stvořená pro žádost o ruku:

  • Paříž – Eiffelova věž, Terrass Hotel
  • Benátky – projížďka na Gondole
  • Řím – restaurace Aroma s výhledem na Colloseum
  • Londýn – London Eye, mrakodrap Shard
  • Ostrov Santorini – Mystique hotel nebo vrcholek městečka Oia (zde ale počítejte se zástupy diváků)
  • New York – nejvyšší patro Empire State Building
  • Turecko – let balónem v Cappadocia
  • Bangkok – resturace Vertigo

 

Romantická večeře

Vaše oblíbená restaurace, měkké světlo plápolajících svíček a omamná vůně jídla mísící se s příjemnou hudbou v pozadí. Existuje tradičnější okamžik pro žádost o ruku? Vsadíte-li na tuto klasiku, nezapomeňte na květinový puget a láhev kvalitního sektu. Na co naopak zapomeňte je ukrývání zásnubního prstýnku do jídla či do dezertu, neboť o vylomené zuby vaše budoucí nevěsta určitě nestojí.

Tip: Požádejte kuchaře, aby nápisem Vezmeš si mě? ozdobil talíř vaší polovičky, například pomocí balsamica nebo čokolády.

 

 Zásnubní prsten 094 v růžovém zlatě s brilianty

 

Místo, které vás oba spojuje

Máte nějaké speciální místo, ke kterému se vztahují vaše společné vzpomínky či zážitky, ať už první setkání nebo polibek? Skvělé! Využijte jeho nostalgické atmosféry a otevřete další kapitolu svého života právě tady.

 

Cesta z okvětních lístků růží

Ať už se cesta lemovaná okvětními lístky a svíčkami zdá jakkoli ohraná, většinu žen přesto dostane do kolen. Ohromte svou nic netušící přítelkyni hned jak vezme za kliku po příchodu z práce a nechte, ať ji kvítky provedou třeba až do koupelny k napuštěné vaně nebo na terasu. Tam ji překvapte zásnubním prstýnkem a vezměte ji dech podruhé.

 

Vánoce

Blížící se Vánoce si o zásnuby přímo říkají a každoročně se jich zejména na Štědrý den spousta odehraje. Svou polovičku můžete zmást tím, že krabičku se zásnubním prstýnkem ukryjete do obří krabice a necháte ji v domnění, že si rozbaluje kuchyňský robot nebo lyže.

Tip na žádost o ruku o Vánocích: Schovejte zásnubní prsten do speciální ozdoby na stromeček, která se bude nepatrně lišit od ostatních. Do jednoho z dárků pak přiložte vzkaz a vyzvěte přítelkyni, aby po ozdobě pátrala.

 

Zásnubní prsteny z bílého zlata

 

2. Netradičně

Chcete-li vybočit z davu a zároveň svou partnerku překvapit nejen samotným činem, ale i jeho realizací, pojměte žádost o ruku originálně:

 

Originální puzzle

Trávíte dlouhé zimní večery hraním společenských her a baví vás stavět puzzle? Nechte si vyrobit originální puzzle na zakázku a důmyslně do nich láskyplný vzkaz ukryjte.

 

Obrázek na zdi

Pokud se vám tradiční proslov vážící se k žádosti o ruku příčí, zeptejte se beze slov. Nechte si vytvořit fotokoláž z vašich společných fotek a do jejího středu nalepte vzkaz. Zarámovanou fotokoláž pak pověste na zeď a připravte se na chvíli, kdy si vaše drahá přírůstku všimne.

Zásnubní prsten 076 z bílého zlata s briliantem

 

Pro milovníky přírody

Baví vás zdolávat kopce a toulat se v přírodě? Vyšlápněte si oblíbený kopec s pěkným výhledem – nejprve sám – a na vrcholek kopce umístěte ceduli s originálním vzkazem. Pak kopec zdolejte ještě jednou se svou přítelkyní a vychutnejte si moment, kdy na vrcholu ceduli spatří.

 

Prstýnek ukrytý v dortíku

Patří sladké dortíky mezi oblíbené neřesti vaší přítelkyně? Nechte ji na zakázku vyrobit malý dortík ve tvaru krabičky a místo třešinky do něj zasaďte zásnubní prstýnek. Věřte nám, že na tuto odpolední kávu už nikdy nezapomene.

 

Nemáte zatím, co byste do krabičky zasadili?

Nevadí, z naší nabídky zásnubních prstenů z růžového, bílého i žlutého zlata a platiny, si zaručeně vyberete.

 

VYBRAT ZÁSNUBNÍ PRSTEN

Zásnubní prsteny Rýdl

 

Zásnubní i snubní prsteny a další šperky si můžete prohlédnout i osobně, a to v některé z našich kamenných poboček v Praze, Brně nebo Bratislavě. Pokud se vám nějaký prstýnek zalíbil, svěřte své přání do rukou našeho milého personálu a nechte si zodpovědět cokoliv, co vás zajímá.