Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Šperky Rýdl slaví 20 let. Díky vám!

Bylo nebylo…

Psal se rok 1999 a zatímco Česká republika se stala členem NATO a získala titul mistrovství světa v hokeji, 21letý vyučený zlatník získal živnostenské oprávnění. Ve firmě, kde doposud pracoval, ho ruční výroba prstenů nadchla natolik, že se po získání zkušeností a inspirace rozhodl dát výpověď a začít vyrábět prsteny na světové úrovni. Ano, tušíte správně. Byl to pan Lukáš Rýdl.

Průlom moderní výroby prstenů v Čechách

V té době nevěděl, jaké technologie jsou na výrobu snubních prstenů potřeba, kolik taková technologie vůbec stojí ani jak se prsteny pomocí moderních technologií vlastně vyrábí. V Čechách to tehdy totiž nevěděl nikdo.  Ovšem ani to mu nezabránilo pracovat na svém snu, který si před ním už pár šťastných splnilo. Patřily mezi ně zejména německé a švýcarské firmy, od nichž čerpal největší inspiraci. Okamžik, kdy si vypil kávu v německém Pforzheimu v jedné z firem, která tyto moderní stroje vyráběla, byl zlomový. Slovo dalo slovo a pak už “jen“ stačilo sehnat peníze a dát dohromady dokonale promyšlený plán, za který byl schopný dát ruku do ohně.

Když se zrodí značka s duší a tradicí

A tak zlatník, který věřil poctivému řemeslu víc než čemukoliv jinému, začal vyrábět šperky pod vlastní značkou. Výroba v malé dílničce nabírala na stále větším objemu a v roce 2001 získala první dva zaměstnance. Vše se točilo zejména kolem snubních prstenů, jak ale vidíme dnes, jen u nich to nezůstalo.

První prodejna

Léta plynou a v roce 2003 otevíráme první kamennou prodejnu v centru Prahy. Ta funguje dodnes. Čtyři roky poté jsou důkazem, že sliby se mají plnit nejen o Vánocích, a to především ty, které slíbíte sobě samým. Úsilí o co nejvyšší kvalitu snubních prstenů vedlo k pořízení nejmodernější špičkové výrobní technologie z Německa. Zlatnictví Rýdl se stává jedno z nejmoderněji vybaveným zlatnictvím u nás. 

zlatnictví praha

Kouzlo poctivého řemesla a moderních technologií

Prodejny se rozrůstají a v roce 2014 díky neustálému rozvoji technologií rozšiřujeme své portfolio o zásnubní prsteny. S každým dalším prstenem vznikají nové a nové příběhy plné lásky, nových začátků a odemknutých životních kapitol. Kombinace nejšikovnějších mistrů zlatníků, kteří o prstenech vědí vše, a moderních technologií zanechává na prstenech víc než jen blyštivé diamanty či vzpomínkové rytiny. Zanechává v nich zapálení a letité zkušenosti, které byste dnes ve většině zlatnických dílen jen marně hledali. Další logický krok? Otevření další prodejny – tentokrát v Brně a v Bratislavě.

Šperky vyráběné s láskou

Roky utíkají, a protože lidé čím dál více dávají přednost kvalitě a originálním prstýnkům zrozených i z těch nejnáročnějších návrhů, malá dílnička už nám nestačí. A tak se přesouváme do moderních výrobních prostor v pražských Strašnicích, kde pro vás prsteny a šperky vyrábíme poctivě a s úctou dodnes. Teď by se hodilo napsat: „Zazvonil zvonec a pohádky je konec“, nicméně pravda je taková, že tohle je teprve začátek.

zlatnictví praha

20 let s vámi… Děkujeme!

Dnes se píše rok 2019 a my jen těžko po té trnité a zároveň úžasné cestě dokážeme uvěřit, že už je tomu 20 let.

  • 20 let, co vás zdobí naše prsteny i šperky.
  • 20 let, kdy do nás vkládáte svou důvěru.
  • 20 let, kdy volíte nás a kdy váš rozum volí srdcem.
  • 20 let, během kterých jste nám dali sílu stát se největším výrobcem snubních prstenů v Čechách.
  • 20 let, za kterých jsme se stali součástí tisíců zásnub i svateb, narozenin i narozeních dítěte.

Právě tyto momenty spolu s vašimi příběhy tvoří značku, kterou jsme dnes.

A za to vám z celého srdce děkujeme.

Přečtěte si také:

Jak zjistit velikost zásnubního prstenu?

Náušnice jako základ šperkovnice. Které v ní nesmí chybět?