Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svatba bez dětí? Zjistěte, jak ji řešit i oznámit

 

                                                    Photo by Andrés Salas on Unsplash

 

Děti na svatbě

Děti dokáží svatbu rozzářit, zaplnit jí smíchem, radostí a dobrou náladou. Spousta lidí vnímá děti jako součást svatby a nevidí jediný důvod, proč by neměly být u toho, kdy si nevěsta s ženichem řeknou svá Ano. Ale ruku na srdce ­– ať jsou děti jakkoliv kouzelné, dokáží také pozlobit, rozplakat se v tu nejméně vhodnou chvíli a zaměstnat rodiče na maximum.

 

Nejčastější důvody, proč snoubenci děti na svatbě nechtějí

Pokud chcete prožít obřad v klidu a tichu a celý život sníte o tom, jak stojíte u oltáře se svým vyvoleným či vyvolenou, pak vás naprosto oprávněně může děsit pomyšlení na to, že vaše Ano zanikne v dětském pláči. Stejně tak, nemůžete-li se dočkat oslav do brzkých ranních hodin, přátelé, kteří v 8 hodin večer odjedou uspávat své potomky, vás moc nepotěší.

 

V takové chvíli pak začínáte zvažovat, jestli svatba nebude lepší bez dětí. Jenže, jak by na to reagovali přátelé, kterých se to týká? Přemýšlíte, přemítáte a možná vás napadá, jestli je bezdětná svatba vůbec společensky přípustná.

 

 

Jak se správně rozhodnout?

To, zda děti na svatbě mít či nemít, závisí na spoustě proměnných. A především na vás samotných. Rozhodně si nepřipadejte špatně – kdo nechce na svatbě děti automaticky neznamená, že je nemá rád. Spousta snoubenců děti svých přátel zbožňují, ale bojí se, že během svatby budou pouze řešit, aby se dětem něco nestalo, aby se dostatečně zabavili, přičemž počítají s tím, že po tom, co brzy večer vyrazí uspávat, už se nejspíš nevrátí.

 

Záleží na typu svatby i vašich pocitech

Velmi záleží, o jaký typ svatby se jedná. Pokud jde o menší rodinnou svatbu, kde jsou děti součástí rodiny, pak by bylo asi nevhodné je z ní vynechat. Naopak obrovská party u jezera nevytváří pro děti úplně ideální prostředí. Nejprve se zamyslete, co je hlavním důvodem, proč děti na svatbě nechcete a zkuste si představit situace, které mohou s dětmi na svatbě nastat. Příčí se vám? V případě, že ano, je to jasné – dejte svým blízkým vědět, že svatba bude bezdětná.

 

Snubní prsteny 66 Snubní prsteny 18 Snubní prsteny 435

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

 

Jak blízkým oznámit, že děti na svatbě nechcete?

Úplně nejlepším řešením je to s dotyčnými probrat osobně či přes telefon. Na rovinu jim říct, jak se ohledně dětí na svatbě cítíte a podat jim to způsobem, že je chcete mít v takto významný den pro sebe, i když jejich děti máte rádi. Vy sami nejlíp tušíte, jak zareagují. Dejte jim najevo, že vám záleží, aby si i oni svatbu užili naplno a uvidíte, že to pochopí. Když se vám podaří zařídit hlídání, pak věřte, že se zlobit nebudou. Bezdětnou svatbu můžete oznámit i celoplošně prostřednictvím pozvánky, ke které přiložíte speciální kartičku s vysvětlením a prosbou.

Počítejte s tím, že někteří hosté si mohou váš požadavek vzít osobně a říct vám, že pokud na svatbu nemohou jejich děti, tak nepřijdou. V rodině to pak může dokonce narušit vztahy. Tak či tak nevěste hlavu – pokud se na přítomnost dětí na svatbě dobře připravíte, zvládnete to.

 

Jak zabavit děti na svatbě?

Už při svatebních přípravách se domluvte s rodiči, co mohou jejich děti jíst a zda jim máte objednat speciální dětské menu, případně zařídit dětskou jídelní židličku. Kojící maminky na svatbě určitě uvítají klidné místo na kojení. K tomu, aby se děti na svatbě zabavily postačí dětský koutek nebo jen skluzavka, trampolína či kreativní místo s plastelínou a omalovánkami, kde budou moct tvořit. Snažte se vymyslet co nejvíce aktivit, aby se děti neměly šanci nudit. Pakliže vám to finance dovolí, můžete najmout paní na hlídání nebo animátora, který se o děti na svatbě postará. Abyste předešli tomu, že vaši přátelé hned po prvním tanci zmizí uspávat, zkuste vyhradit jednu místnost, kde je budou moci uložit ke spánku a pokračovat s vámi v oslavách.

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

 

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

Prečtěte si také: