Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Jak vybrat svatební šaty? Tipy a rady, které oceníte

 

 

Šaty vybírejte alespoň 4–6 měsíců před svatbou

S výběrem svatebních šatů neotálejte. Jedna věc je sbírat inspiraci, druhá věc je vydat se „do terénu“ a prozkoumat, co jednotlivé salóny nabízí. Včasný výběr je obzvláště důležitý v případě, že jste si vysnily konkrétní typ svatebních šatů.

 

Jaký styl a střih svatebních šatů se vám líbí nejvíce?

Co se týče stylu svatebních šatů, jedno je jisté: v dřívějších dobách měly nevěsty mnohem snadnější rozhodování. Na výběr bylo několik střihů, šaty se často dědily či půjčovaly u známých. Dnes svatební oděvní průmysl dosahuje takové úrovně, že se zavděčí naprosto všem – od bohémských nevěst přes princezny až po milovnice vintage šatů. Abyste se v záplavě tolika různých stylů a střihů svatebních šatů neztratily, doporučujeme vyhranit si svůj styl předem. Projděte si módní časopisy i uloženou inspiraci a vyberte si ideálně 13 typy šatů, po kterých se budete poohlížet. Styl šatů přizpůsobte také stylu svatby – je jasné, že na přírodní svatbu v lese si nepořídíte luxusní šaty s dlouhou vlečkou.

 

 

Výběr šatů podle střihu a typu postavy

Pokud netušíte, jaký střih šatů vám bude slušet nejvíce, řiďte se typem vaší postavy. Základní pravidlo zní: svatební šaty by měly podtrhnout vaše přednosti a neupozorňovat na nedostatky, případně je zakrýt.

 

Jaké jsou nejznámější střihy svatebních šatů a kterým postavám lichotí nejvíce?

 

Áčkový střih (A-line)

Mezi oblíbenou klasiku svatebních šatů patří šaty áčkového střihu. Vypadají skvěle téměř na každé postavě a na trhu je najdete v nespočtu provedení: bez rukávů, s korzetem, s krajkovým dekoltem, s jemnými ramínky apod.

 

Šaty s nabíranou sukní (Ball-gown)

Princeznovské svatební šaty s nabíranou sukní perfektně vyniknou na drobnější i vysoké postavě. Nabíraná sukně zvýrazní dolní část těla, což ocení hlavně dámy s širokými rameny, velkým poprsím a úzkými boky.

 

Mořská panna (Mermaid)

Svatební šaty střižené ve stylu mořské panny si v poslední době oblíbila spousta nevěst. Tou nejlepší volbou jsou v případě, že máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin ­– tedy široká ramena, úzký pas a široké boky, stejně jako má například Kim Kardashian.

 

Splývavý střih (Sheath)

Pokud máte atletickou či rovnou postavu, vyzkoušejte si svatební modely splývavého střihu. Jsou elegantní, decentní a hezky obepnou postavu.

 

Hlavní je kvalitní látka a vaše pohodlí

Při výběru šatů se zaměřte i na jejich látku. Na léto volte prodyšné a vzdušné materiály, abyste se v šatech cítily pohodlně i v parném horku. Naopak v zimě vám bude příjemněji v šatech z tužší látky. Nakonec to, abyste se v šatech cítily komfortně, je úplně nejdůležitější.

 

Stanovte si rozpočet

Svatební šaty rozhodně nejsou levnou záležitostí, ať už se jedná o jejich koupi, ušití, nebo vypůjčení. Předem si promyslete, kolik peněz jste ochotné do šatů investovat. Svému rozpočtu podřiďte i výběr svatebních salónů, ať potom nejste zbytečně zklamané. Spousta salónů si za půjčení svatebních šatů účtuje astronomické částky, což se mnohdy dozvíte až ve chvíli, kdy v nich spatříte své vysněné šaty. Zapátrejte v diskuzích a poptejte se lidí, jak se v jednotlivých salónech pohybují částky za půjčení. Počítejte také s tím, že nějakou sumu vám spolknou střevíčky, svatební šperky a doplňky.

 

Po výběru svatebních šatů většinou následuje výběr snubních prstenů. Pokud ještě nemáte představu o prstenech, které chcete po zbytek života hrdě nosit na svých prsteníčcích, je nejvyšší čas se po nich začít poohlížet. Vyberte si některý z netradičních či tradičních designů z nabídky Rýdl a přidejte se do řad spokojených zákazníků, kterým záleží na kvalitě i poctivém řemeslu.

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

 

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

Prečtěte si také: