Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Na co si dát pozor při nákupu snubních prstenů? 5 tipů a rad

 

1. Jaké styly snubních prstenů se vám líbí?

Co se týče plánování celé svatby, muži většinou při přípravách a důležitých rozhodnutích nechávají dominovat svou nastávající a snadno se přizpůsobí. Často se tak stává i při výběru snubních prstenů. Je dobré si však alespoň na chvíli společně sednout a probrat vaše představy a styly snubních prstenů, které se vám oběma líbí. Nebo se domluvit, že partnerka vybere například svých 5 favoritů a ty pak s partnerem prodiskutuje.

 

 

 

Snubní prsteny - model č. 435

Snubní prsteny - model č. 296 Snubní prsteny - model č. 18

 

Rozhodně nemusíte mít stejné snubní prsteny. Mohou se lišit jak co do šířky, tak i barevně, spojovat je může například rytina. Myslete však na to, že snubní prsteny budete nosit do konce svého života. Trendy jsou sice fajn, nicméně po roce, dvou vás mohou omrzet. Zkuste se zaměřit na moderní nadčasový design.

 

2. Neřešte pouze cenu

Snubní prsteny jsou sice určitou investicí, ovšem v porovnání s jinými položkami svatby netvoří tu největší. Při výběru se tedy nesoustřeďte pouze na cenu snubních prstenů a berte to tak, že investujete do šperku, který vám bude dělat radost po zbytek života. Snubní prsteny jsou mnohdy to jediné, co vám spolu s fotoalbem a vzpomínkami ze svatby zůstane. Stejně jako plánování celé svatby i výběr snubních prstenů je o prioritách. Pokud vám na kvalitě vašich snubních prstenů záleží, ale váš finanční rozpočet se na tuto skutečnost moc netváří, zkuste ušetřit jinde.

 

V našem článku Kolik utratit za snubní prsteny? se dozvíte způsoby, jak ušetřit na jiných svatebních nákladech.

 

 

3. Vyberte si kvalitní materiál

Na materiálu snubních prstenů opravdu záleží. Asi nemusíme zmiňovat, že ty nejkvalitnější (a zároveň nejkrásnější) snubní prsteny jsou vyrobené z tradičního zlata, případně platiny. Jakékoliv levnější a alternativní materiály, jako jsou chirurgická ocel nebo stříbro, se nepyšní zrovna dobrými vlastnostmi a po pár letech, ne-li měsících nošení to na sobě dají znát. Kvalita materiálu je důležitá především z toho důvodu, že prsteny budete nosit každý den a při různých činnostech. Pokud se vám například snubní prsteny z chirurgické oceli poškodí, nedají už se opravit. Stříbrné snubní prsteny vám zase po čase začnou černat. Oba tyto materiály jsme pro vás porovnali v článku Snubní prsteny ze stříbra a chirurgické oceli. Proč je (ne)zvolit?.

 

4. Prohlédněte si prsteny osobně

Obliba nákupu šperků online z pohodlí domova roste, čemuž pochopitelně nahrává i aktuální celostátní karanténa. Přesto však doporučujeme prohlédnout si vybrané snubní prsteny naživo, jakmile to bude možné. Vzhledem k tomu, že na snubní prsteny se nevztahuje 14denní záruka, je vždy lepší si prsteny „osahat“ a zjistit, jak vám sedí i sluší. Na našich pobočkách si můžete v klidu prohlédnout všechny modely a nechat si poradit od proškoleného personálu. A kdo ví, třeba vám padne do oka úplně jiný model snubních prstenů, než pro který jste se původně vydali.

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

 

 

5. Čtěte recenze

A v neposlední řadě – čtěte recenze. Ty vám ostatně řeknou mnohem více, než co se o vybraném klenotnictví dozvíte na webových stránkách. Jen díky zkušenostem reálných lidí zjistíte, zda firma dodává prsteny včas a jak s lidmi jedná. Pozitivní recenze od spokojených zákazníků jsou pro nás v našem oboru to nejcennější a velmi si jich vážíme. Desítky, ne-li stovky takových recenzí najdete na portále beremese.cz, takže pokud stále váháte, určitě si je pročtěte J.

 

 

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

Prečtěte si také: