Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svatební dary: Etiketa, tipy a doporučení

 

Svatební dar není podmínkou

Svatební dary pro novomanželé jsou sice příjemnou tradicí, avšak ne podmínkou. To, že někoho pozvete na svatbu, ještě neznamená, že od něj automaticky očekáváte velkolepý dar. Stejně tak, pokud obdržíte pozvánku na svatbu, nemusíte se okamžitě začít stresovat, s jakým darem u novomanželů uspějete. Svatební dar zkrátka berte jako milý zvyk, který by měl potěšit a udělat radost.

 

 

Pamětní porcelán vs. dárek, který opravdu chcete

Svatba bývá pro většinu párů velkým finančním milníkem, na který si šetří léta. O to více potom ocení svatební dary, které jim po svatbě ulehčí. Radost z pamětního porcelánu či čajového setu se asi nikdy nevyrovná radosti ze zážitků, osobitých dárků, ale i peněz. Je mnohem lepší nechodit okolo horké kaše a upřímně si o určitý dárek říci předem, než před očima příbuzných jásat z nových talířů a doma je potom spolu s dalšími deseti uklidit k těm, co už máte.

 

Seznam darů

Buďte trochu pragmatičtí a předem si vytvořte seznam věcí, které by se vám hodily do společného života. Ten poté nechte v rodině kolovat – příbuzní se mohou o dary podělit nebo se jimi alespoň inspirovat. Rádi byste jako novomanželé vyrazili na wellness pobyt či si dopřáli nějaký netradiční zážitek? Vepište svoje přání na pozvánku – na internetu najdete spoustu vzorů, jak to pojmout odlehčeně či vtipně.

 

Už máte své snubní prsteny?

Snubní prsten - model č.18 Snubní prsten - model č.319 Snubní prsten - model č.320

 

Příspěvek na svatební cestu

Líbánky bývají příjemnou třešničkou za celým svatebním a mnohdy poměrně náročným obdobím. Málokdo si však po tolika výdajích může dovolit ještě statisícovou dovolenou na Maledivách nebo řeckém Santorini. Situaci můžete elegantně vyřešit tak, že poprosíte svatebčany, aby vám na svatební cestu přispěli. Opět jim to můžete dát vědět s předstihem prostřednictvím pozvánky, případně ve svatební den někam umístit kasičku s fotkami vysněné destinace a prosbou o příspěvek.

 

Peníze jako svatební dar: Jak si o ně říct?

Peníze jsou zkrátka oblíbeným a vítaným darem a s největší pravděpodobností se s nimi setkáte i na své svatbě. Jestliže právě finance ze všech darů oceníte nejvíc, není nic jednoduššího než si o ně taktně říct. Ideálně své přání dejte hostům vědět předem, ať už prostřednictvím svatebního webu, oznámení, či speciální kartičky s kreativním textem.

 

Přání můžete formulovat i skrze básničku – na internetu jich najdete spousty. Například:

 

„Svatebčané naši milí, dovolte nám prosbičku,
raději než věcné dary, naplňte nám kasičku.
Mnohokrát vám děkujeme za každičký halíř,
stokrát lepší než nést domů stodesátý talíř.“

 

„Kdo přemýšlí o daru,
na tu naši oslavu,
ať nenosí lampičky,
koše, pračky, ledničky,
konto už je vysáté,
ať už dáte co dáte,
na líbánky to vše dáme,
z letadla vám zamáváme.“

 

Poděkování za svatební dary

To, zdali hostům za svatební dary i účast nějakým způsobem poděkujete, je čistě na vás. Nikdo po vás nevyžaduje půlhodinový děkovací proslov. Postačí i malé gesto v podobě jedné, dvou vět, jimiž vyjádříte svou vděčnost. Některé páry raději poděkují každému z hostů osobně, například při příležitosti, kdy je hosté pozvou na panáka. Jiní zase zvolí hromadné poděkování ve volné chvíli, třeba před krájením dortu. Pokud chcete být kreativní, rozešlete hostům během několika dnů až týdnů po svatbě děkovací kartičky. Poděkovat jim samozřejmě můžete i elektronickou formou, a to rozesláním hromadných děkovacích e-mailů.

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

Prečtěte si také: