Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

6 TOP destinací, kam vyrazit na svatební cestu

1. Svatební cesta pro romantiky

Romantické povahy si svou první novomanželskou cestu představují většinou jasně: v luxusním resortu na soukromé písčité plážiprvotřídními službami, úžasným wellness a večeřemi při svíčkách. Pokud vás tato představa láká, pak si ji dopřejte – svatební cesta je jen jedna. Kam za tou pravou romantikou vyrazit?

 

Maledivy

Pro někoho vysněná země, pro jiného klišé destinace, kterou zpopularizoval především Instagram. Ať už máte na pohádkové ostrovy omývané Indickým oceánem jakýkoliv názor, jedno je jisté – Maledivy vám přichystají exkluzivní zážitek v podobě bílých písčitých pláží, luxusních resortů a kvalitních služeb. Stačí si jen vybrat, zda své líbánky strávíte na ostrově Fihalhohi v ikonickém vodním bungalowu nebo na ostrově Veligandu s lagunou a útesem, který nabízí perfektní podmínky pro šnorchlování a potápění.

 

Královsky se o vás postarají i v resortech Gili Lankafushi, Soneva Fushi a Huvafen Fushi. Pro svatební cestu na Maledivách (pro 2 osoby) si připravte alespoň 100 tisíc korun. Pokud však chcete okusit skutečný luxus a jste náročným klientem, tuto částku si spíše zdvojnásobte.

 

                                                                                                                  Photo by Fayaz Moosa on Unsplash

 

Santorini

Řecký ostrov Santorini se řadí mezi nejromantičtější místa na světě. A není divu – elegantní modrobílá architektura, které kontrastují černé písčité pláže učaruje každému. Na tomto malém ostrůvku sopečného původu spatříte dech beroucí západy slunce, ochutnáte skvělé víno i pestrou řeckou kuchyni, podniknete dobrodružné výlety, a pokud vám to finance dovolí, odpočinete si v pětihvězdičkových hotelech s privátními bazény a wellness. Ideální volbou pro novomanžele je městečko Oia, které se na luxusní ubytování specializuje. Pasivní odpočinek zde navíc můžete proložit aktivním, například hodinovým výšlapem do nedalekého města Fir.

   

                                                                                           Photo by Hello Lightbulb on Unsplash

 

Tip: Opět se vám vyplatí poohlédnout se individuálně po letenkách do města Thira – zpáteční letenky v akci pořídíte i za 6 tisíc korun. Cena ubytování pak závisí na míře luxusu, který si chcete dopřát. Pokoj s privátní venkovní vířivkou a výhledem vás vyjde v průměru na 5 tisíc korun za osobu na noc.

 

Kapverdské ostrovy

Od úžasné svatební cesty v exotické, avšak cenově dostupné destinaci, vás dělí pouze 6 hodin cesty letadlem. Ostrovy ležící u západního pobřeží Afriky si vás získají zlatavými písečnými plážemi, které v některých letoviscích bývají liduprázdné, ale také pouštěmi, a především příznivými cenami. Pokud si potrpíte na průzračně čisté moře a klidné pláže, zamilujete si ostrov Boa Vista. Naopak vyhledáváte-li zábavu a přímořský ruch, dejte šanci ostrovu Sal, konkrétně letovisku Santa Maria.

 

 

Tip: Jako novomanželé se ubytujte v hotelu Iberostar Club Boa Vista, resortu Melia Llana Beach Resort & Spa nebo ve vile Pedracin Village v Santo Antão.

Tip: Doporučujeme vynechat cestovní kancelář, koupit si letenky a ideálně využít výhodných novomanželských balíčků, které dané resorty nabízí. Skvělým způsobem, jak si na takovou cestu ušetřit je, poprosit svatebčany, aby vám místo darů na líbánky přispěli.

 

2. Svatební cesta pro dobrodruhy

Ležení a opalování se na pláži vám nic neříká a rádi byste v rámci svatební cesty vstřebali nové zážitky a poznali jiné kultury? Vybočte z davu a naplánujte si svatební cestu přesně tak, jak to vaše dobrodružná povaha ocení.

 

Srí Lanka

Vydejte se na svatební cestu na Srí Lanku a zažijte vše, po čem vaše objevitelské srdce touží – putování po čajových plantážích, jízdu vlakem panenskou přírodou, výlety do pralesa, na safari i na místa dýchající Budhismem. A když vám zbyde chvilka, zasurfujte si na vyhlášených vlnách nebo vystoupejte za východu slunce na Adams Peak, nejvyšší horu Ceylonského ostrova. A kolik za to všechno zaplatíte? Pokud máte omezený rozpočet, bez obav se zde vejdete do 25 tisíců korun na osobu na 2 týdny. Jídlo a stejně tak ubytování je na Srí Lance extrémně levné, takže největší část rozpočtu vám „spolknou“ letenky. I ty se dají ale pořídit velmi levně.

                                                                                Photo by Hendrik Cornelissen on Unsplash

 

Vietnam

Na líbánky do Vietnamu? Jasně! Věřte nám, že procestovat Vietnam na motorce, se vám bude hned po prvním dnu v sedle zdát jako ten nejlepší a nejromantičtější nápad. Jednak proto, že se dostanete na zajímavá místa, na která byste se jinak nedostali a dále proto, že je to levné, svobodné a dobrodružné. Při své cestě ze severu na jih určitě navštivte hlavní město Hanoi, dále záliv Halong Bay, Ho Chi Minh City, národní park Phong Nha-Ke Bang a Ba Be a nevynechte ani okolí Sapy.

 

Peru

Chcete-li společně objevovat památky starých Inků a kochat se vysokohorskými scenériemi, přičemž rozpočet vás nikterak netíží, vycestujte na svatební cestu do Peru, jedné z nejatraktivnějších zemí Jižní Ameriky. Peru toho totiž skrývá mnohem více než jen proslulé Machu Picchu. Na návštěvu Peru si vyhraďte alespoň 3 týdny, abyste měli dostatek času na nejzajímavější místa.

 

Na ostrovech Islas Ballatas přezdívaných také jako Chudé Galapágy spatříte až neuvěřitelné množství mořských živočichů na jednom místě, v oáze Morón pak vyzkoušíte populární sandboarding a popijete místní víno při západu slunce. Za zmínku stojí i druhý nejhlubší kaňon světa zvaný Colca, který vám přichystá epické výhledy a při troše štěstí i pohled na kondory andské. Třešinkou na dortu se poté stane návštěva bývalého města Inků a dnes nejkrásnějšího města Peru, kterým je Cusco.

 

Teprve svatbu plánujete? A už máte své snubní prsteny?

Jestliže o svatební cestě zatím jen sníte a svatbu máte teprve před sebou, pak určitě není na škodu začít včas řešit alespoň letenky. Přesto však doporučujeme nechat plánování svatební cesty až na chvíli, kdy už máte vyřešené všechny základní věci, jako jsou svatební šaty, snubní prsteny, dekorace apod. Jedině tak budete plánovat svatební cestu s klidem a nadšením.

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

 

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

Prečtěte si také: