Přihlášení zákazníka

Zapomenuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svatební tiskoviny – praktické rady a tipy

 

Svatební pozvánky vs. svatební oznámení

Rozdíl mezi svatebním oznámením a svatební pozvánkou je prostý – pomocí oznámení svatbu jen oznamujete a dáváte příjemci najevo, že je zvaný pouze na obřad, nikoliv na hostinu a oslavy. Svatební oznámení se odesílá zhruba 38 měsíců před svatbou, ovšem čím dříve ho rozešlete, tím lépe. Na svatební hostinu zvete prostřednictvím svatební pozvánky.

 

 

Co by měla obsahovat svatební pozvánka?

Svatební pozvánka by měla obsahovat veškeré informace o konání svatby (kdo, kdy a kde se bude brát) včetně speciálních požadavků na dresscode či přítomnost dětí/psů. Pokud byste rádi dostali jako svatební dar peníze, řekněte si o ně rovnou v pozvánce. Další nápady a tipy, jak si říct o peníze místo svatebního daru se dočtete v tomto článku.

 

Nejprve si promyslete design všech tiskovin

Ještě než se pustíte do rozesílky, promyslete si design všech vašich tiskovin. Jaký prvek či nápad je bude spojovat? Co by měly vyjadřovat? Vypadá mnohem lépe, pokud jsou tiskoviny ve stejném stylu a hezky podtrhují koncept celé svatby. Obzvláště u tiskovin pak platí, že méně je někdy více. Pokud máte v hlavě super kreativní nápad, jak ztvárnit svatební oznámení, zkuste znovu zvážit každý prvek a jeho nutnost. Ve finále pak možná zjistíte, že se obejdete bez hrdliček, kudrlinkatého písma i třpytek.

 

Pokud vůbec netušíte, jak by měly vaše svatební pozvánky vypadat, zeptejte se sami sebe, co od nich očekáváte: Měly by být vtipné a pobavit? Nebo naopak elegantní a věcné? Svatební pozvánky by měly odrážet především to, jací jste jako lidé a partneři. Spoustu inspirace na design svatebních pozvánek načerpáte také na Pinterestu.

 

 

 

Svatební kniha hostů

Svatební kniha hostů neboli kniha novomanželů patří mezi tiskoviny, které vás nebudou stát příliš úsilí ani peněz, ale svůj účel splní hned ve dvou rovinách – jednak poslouží jako zábava pro hosty, kteří vám do knihy mohou věnovat jakýkoliv vzkaz, přání či výkres a doplnit ho případně i fotkou, a pro vás se kniha stane milou památkou, kterou později můžete obohatit také o fotky ze svatby.

 

Kam umístit knihu hostů?

Knihu na svatbě umístěte na dobře viditelné místo, například menší stolek blízko jídelního rautu, případně si určete osobu, která bude figurovat jako správce knihy a hosty s ní postupně obejde. Ke knize nezapomeňte přiložit tužku, pastelky, případně jiné kreativní potřeby, které svatebčanům umožní se v ní vyřádit.

 

Jmenovky na svatbu

Pokud se na svatbě bez nějakých tiskovin určitě neobejdete, pak jsou to svatební jmenovky. Ty se umisťují na svatební tabuli, aby hosté na první dobrou věděli, jaké místo jim náleží. Díky tomu tak během hostiny nevznikne chaos. Svatební jmenovky by měly obsahovat jméno, případně příjmení hosta. Pokud máte dost času a chcete si s designem jmenovek pohrát, můžete k jejich zhotovení použít například dřevo i květiny, k podzimní svatbě se zase skvěle hodí listy nebo šišky, případně můžete vyrobit jedlé jmenovky v podobě makronek či mini cupcaků.

 

       

Navštivte pobočky Rýdl

 
 

 

 

VYBRAT SNUBNÍ PRSTENY

Prečtěte si také: